изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:26 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ ОТ 29.07.2010    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани осем криминални престъпления

            -На 28.07.2010 г., в Първо РУП  Добрич е получено съобщение затова, че неизвестно лице чрез взлом е проникнало в магазин за инструменти, намиращ се по бул.”25-ти септември” гр.Добрич. От магазина е извършена кражба на инструменти. По случая е образувано досъдебно производство.

            -След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП 01 Добрич е задържана Р. С. на 53 години от с.Царевец, общ.Добричка. Същата, на 23.07.2010 г. е извършила 2 кражби на пари, телефони и документи от частни домове в гр.Добрич. Лицето е прониквало в къщите през незаключени врати или отворени прозорци. Част от откраднатите вещи са намерени и върнати на собствениците.

            Р.С. е криминално проявена, многократно осъждана за кражби. Наложена й е мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

            -След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Албена са задържани лицата Р.А. на 20 години от гр.Добрич и А.Б. на 23 години от с.Оброчище. При извършената проверка в лицата са намерени пакетчета суха тревна маса, реагиращи на полевия тест на канабис.

            Лицата са задържани за срок от 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

           

            През денонощието на територията на областта е възникнало 1 пътно- транспортно произшествие с 1 ранен гражданин, без опасност за живота.

            -На 28 юли 2010 г., около 02.40 часа е възникнало пътно- транспортно произшествие по пътя гр.Балчик- с.Оброчище, при което 57 годишен руски гражданин, управлявайки л.а. “Хюндай” е изгубил управление над автомобила и е напуснал пътното платно. В резултат на произшествието  е пострадала съпругата му, която е пътувала на предната седалка. Съшата е с контузия и след преглед е освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

            -На 28 юли 2010 г. служители на РУП Албена са спрели за проверка л.а. “Ауди”, управляван от 33 годишен водач. Проверката за алкохол на водача е показала 2,48 промила в издишания от него въздух.

            Извършена е проверка за алкохол и на 26 годишен водач на л.а. “Алфа Ромео”, при която техническото средство е отчело 1,95 промила алкохол в издишания от водача въздух.

            -На 29 юли 2010 г. в гр.Добрич, по ул.”Отец Паисий” е спрян за проверка л.а. “Опел Вектра”, управляван от 53 годишен водач. При проверката за алкохол с техническо средство са отчетени 1,68 промила. По случаите са образувани бързи производства.

 

            През денонощието няма пожари. Оказани са 3 технически помощи.      

 

 

29 юли 2010 г.                                       ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ ОТ 29.07.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди