изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:40 EEST
22 000 ЛЕВА ОТПУСКА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В КОПРИВЩИЦА    
Общество22 000 лева отпуска община Добричка за транспортните разходи на самодейците си, които ще се представят в десетия Национален фолклорен събор в Копривщица.


Сумата бе гласувана на вчерашното заседание на Общинския съвет. В събора ще вземат участие 20 певчески групи от селата Черна, Паскалево, Царевец, Хитово, Методиево и др., шест танцови състава - от Житница, Смолница, Владимирово, Котленци, Победа и Козлодуйци, инструменталните групи на Смолница и Божурово и индивидуални изпълнители от Дончево, Царевец, Одринци и Овчарово. Съветниците приеха отчет за направените разходи по подготовката и провеждането на "Песни и танци от слънчева Добруджа". Стана ясно, че са изразходвани 31 112 лева, при предвидени 61 500 лева.
По време на сесията клетва положи новоизбраният кмет на село Карапелит Атанас Атанасов. Представител на Общинската избирателна комисия му връчи и удостоверението за встъпване в длъжност. Съветниците гласуваха дофинансиране на две държавни дейности - "Целодневни детски градини" и "Държавни и общински служби и дейности по изборите". Приет бе отчет за прехвърлен и усвоен кредит от параграф "Резерв за непредвидени и неотложни разходи" по обекти и населени места за второто тримесечие на годината. ОбС даде зелена светлина на участието на община Добричка с проект по оперативна програма "Регионално развитие", схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа на дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в градските агломерации". От докладната записка, внесена от кмета на общината Петко Петков, става ясно, че ако проектът бъде одобрен, ще се предпазят от наводнения селата Сливенци, Добрево, Свобода, Овчарово, Ломница, П. Минково, Победа и Котленци.
Общо 122 решения са приети от ОбС от началото на 2010 г., стана ясно от отчет за дейността на ОбС и неговите комисии през първото шестмесечие на годината, приет от съвета. През периода са приети две нови наредби - Наредба за управление на общинските пътища и Наредба за реда и условията за поставяне на временни преместваеми съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламно-информационни елементи. В други пет наредби са направени промени или са актуализирани. Приет бе и отчет за изпълнение на решенията на ОбС, възложени за изпълнение на кмета на общината и администрацията от началото на годината до края на юни. Стана ясно, че от приетите общо 122 решения за периода 87 са възложени на кмета и администрацията. От тях са изпълнени 52 /60 процента/, 29 са в процес на изпълнение.
Съветниците гласуваха да бъдат отпуснати по 1 750 лева за издръжка през есенния полусезон на 2010 година на футболните клубове в селата Стожер, Дончево, Бенковски, Победа, Стефан Караджа и Овчарово. След актуализирането на бюджета, при наличие на средства в дейност "Спорт за всички", на клубовете ще бъдат предоставени по още 750 лева. НДТ


 


Сходни връзки

22 000 ЛЕВА ОТПУСКА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В КОПРИВЩИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди