изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:05 EEST
ОЩЕ В ДЕБЮТНИЯ СИ МАЧ КАТО ГОСТ НА СЛАВИЯ КАЛИАКРА ОТРОВИ БЕЛИТЕ В СТОЛИЦАТА С ПОБЕДА С 1:0    
Спорт На Калиакра - Каварна, като че ли ще й прилача ново име като драконите, защото още в дебютния си мач в АРФГ отрови белите на собствения им терен в Овча купел в София с 1:0.  В петата минута Георги Филипов вкара гол и каварненци удържаха резултата до края на двубой.

Съдията се опита през второто полувреме да помогне на съгражданите си, дори показа и втори жълт карто на защитника Димитров, но Калиакра се препори и с него и постигна заслужена победа.

Честито на каварненци!

Подробности по-съсно.

 

Футбол: Славия загуби от Калиакра в София (ОБЗОР)

София. Най-старият столичен клуб – Славия записа загуба на собствен стадион още на старта на новия шампионат в „А” група. „Белите” регистрираха поражение с 0:1 от дебютанта в елита – Калиакра, на терена в кв. „Овча купел”.


Славия със слаб старт на сезона – 0:1 от Калиакра
Най-старият столичен клуб – Славия записа загуба на собствен стадион още на старта на новия шампионат в „А” група. „Белите” регистрираха поражение с 0:1 от дебютанта в елита – Калиакра, на терена в кв. „Овча купел”.
Състезателят на Калиакра (Каварна) Георги Филипов отбеляза първото попадение за новия сезон в „А” група, след като в 5-ата минута откри резултата. Филипов засече центриране отдясно по нападението на Калиакра, като вратарят на Славия Райс Мболи, който получи наградата на феновете на „белите” за любимец на агитката за миналия сезон, не се намеси особено убедително.
В 10-ата минута футболистът на столичани Галин Иванов пропусна да изравни от удобна ситуация. Последваха множество положения за домакините, като с пропуски се отличиха Илиев и Жуниор. 15 минути преди края можеше и да се стигне до изгонване на футболист от някой от двата състава, като състезателите се спречкаха, но в крайна сметка ситуацията бе овладяна от рефера, наказал с жълт картон единствено Светослав Петров (Калиакра). Три минути преди края отборът от Каварна остана и с човек по-малко, след като второ официално предупреждение получи Антон Димитров.


Треньорите:

Филип Филипов: Съдията не ни остави да играем

Наставникът на Калиакра – Филип Филипов коментира пред камерите на телевизия „Ринг”, че не е останал доволен от съдийството, по време на победата на тима си над столичния Славия, в София (0:1).
„Получи се добър мач, предвид на това, че бе първи за сезона. Времето бе тежко за игра. Имахме повече шансове от съперника и успяхме да реализираме. Те имаха, но не си ги вкараха. Поздравявам футболистите, но ги предупреждавам, че трябва да сме здраво стъпили на земята, въпреки успеха си. По принцип съдиите не коментирам, но главният рефер днес не ни остави да играем футбол. Имаше червени картони за Славия, които не бяха свирени, нашият пък бе пресилен, но какво може да се направи вече?”, недоволен бе Филипов.

Емил Велев: Сами се бихме
Треньорът на Славия – Емил Велев не остана доволен от загубата на тима му с 0:1 от Калиакра, още в първия кръг на новото първенство на България. На пресконференцията след края на мача, той коментира, че собствените грешки на футболистите му са довели до неуспеха.
„Имахме съвсем други цели, преди началото на шампионата. Бях предупредил момчетата, че няма да е лесно. За мен лично сами се бихме. Не бяхме много, много надиграни, но пък не бяхме и концентрирани. Имаше много грешки, но за тях ще говоря пряко с футболистите. Като основна причина за загубата мога да посоча ранния гол, който ни стъписа”, коментира Велев.


Голмайсторът:

Георги Филипов: Това, че сме новаци не значи, че сме слабаци

Първият голмайстор за новия сезон в „А” група – Георги Филипов заяви, че се радва от попадението си, оказало се и победно за Калиакра, в мача със Славия.
„Доволен съм от успеха и от факта, че с моя гол спечелихме мача. Това, че сме новаци не значи, че сме слабаци. Подготовката ни бе максимално добра. Днес бе трудно, но се радвам, че спечелихме. Опитните състезатели в тима ни ни помагат много. Учим се от тях и смятам, че се справяме на ниво”, коментира Филипов.


Останалите изказвания:

Светослав Петров: Нека „невероятните” италианци в ЦСКА ме заместят подобаващо

Състезателят на Калиакра (Каварна) – Светослав Петров коментира пред „Ринг” завършилия двубой на тима му със Славия (1:0), като не пропусна да отбележи и разочарованието си от отстраняването си от предишния клуб, в който се състезаваше – ЦСКА.
„Радвам се за успеха. Съдията няма какво да го коментирам. Не ми е жал, като цяло, за отбора на Славия, като единствено изпитвам съчувствие към капитана им – Данчо Петков. Познавам го и зная, че е добър човек. Той като че ли единствен преживя изцяло неуспеха на „белите” днес. Иначе за оттеглянето ми от ЦСКА какво да ви кажа? Явно някои хора са преценили, че на моята позиция могат да разчитат на „невероятни” италианци от Серия „Б”. Винаги ще съм цесекар, но не зная до колко бе правилно да ме заменят с повтарям „невероятните” италиански футболисти. Очаквам с нетърпение първите им изяви”, коментира видимо недоволен Петров.

Йордан Господинов: Решаваща за крайния развой на мача, бе смяната на Галин
Бившият вратар на Славия и настоящ такъв на Калиакра – Йордан Господинов коментира за „Ринг”, че според него изваждането от игра на Галин Иванов (Славия), в мача между двата тима, завършил при 1:0 за тима от Каварна, е бил ключовият момент в мача.
„Славия не игра слабо. Просто не бе достатъчно концентриран отбор. Те са безспорно по-класният състав, но се видя, че понякога грешки стават. Едно от ключовите действия в мача, които донякъде, поне за мен решиха изхода на двубоя, бе изваждането от игра на Галин Иванов. Той е важен състезател в схемата на игра на Славия и липсата му се усети веднага”, заяви Господинов.

Радослав Димитров: Извинявам се на феновете
Състезателят на Славия – Радослав Димитров изрази недоволството си от загубата на „белите” от Калиакра с 0:1, на стадиона в кв. „Овча купел”, в първия кръг от новия сезон на „А” група.
„Не мога да си обясня слабата игра. Тренирахме едно, получи се друго. Много съжалявам за неуспеха. Ядосан съм, както вярвам и повечето от съотборниците ми, но това едва ли помага на привържениците по някакъв начин. Извинявам се на феновете”, недоволен бе Димитров.

Илия Илиев: За два месеца отбор не се прави
Завърналият се в Славия състезател Илия Илиев заяви пред камерите на телевизия „Ринг”, че е разочарован от неуспеха на тима в мача с Калиакра (0:1), на старта на сезон 2010/2011 година в „А” футболната група на страната.
„Не зная защо и как загубихме. За една седмица ще трябва да си оправим грешките. За младите футболисти и вписването им в отбора, ще трябва време и търпение. За два месеца отбор не се прави. Поне това е сигурно”, категоричен бе Илиев.

http://www.focus-sport.net

Резултатите от “Б” футболните групи

 


Сходни връзки

ОЩЕ В ДЕБЮТНИЯ СИ МАЧ КАТО ГОСТ НА СЛАВИЯ КАЛИАКРА ОТРОВИ БЕЛИТЕ В СТОЛИЦАТА С ПОБЕДА С 1:0 | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОЩЕ В ДЕБЮТНИЯ СИ МАЧ КАТО ГОСТ НА СЛАВИЯ КАЛИАКРА ОТРОВИ БЕЛИТЕ В СТОЛИЦАТА С ПОБЕДА С 1:0
Автор: Anonymous да 2010-07-31 @ 19:59 EEST

поздравления момчета!

браво на Цонко, за организацията и усилията му!

ОЩЕ В ДЕБЮТНИЯ СИ МАЧ КАТО ГОСТ НА СЛАВИЯ КАЛИАКРА ОТРОВИ БЕЛИТЕ В СТОЛИЦАТА С ПОБЕДА С 1:0
Автор: Anonymous да 2010-07-31 @ 20:40 EEST
Да беше взел под крилото си "Добруджа"

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.54 секунди