изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:17 EEST
Бойко към соцхранениците: Разликата със Сергей? 1 млрд.    
Политика „Разликата между пожарникаря от Банкя и социалистически храненици, изпращани в чужбина с държавни пари, е 1 млрд. лева, спестени от джоба на българските данъкоплатци". Така министър-председателят Бойко Борисов даде директен отговор на отправените към него упреци от страна на Коалиция за България.

Премиерът присъства на първата копка на Лот 3 на автомагистрала „Тракия".

„Проектът за концесия на автомагистралата на тройната коалиция е предвидил той да струва 550 млн. евро или 1,1 млрд. лева от джоба на българите - посочи Борисов. - Сега за същия този проект от бюджета са заделени само 100 млн. лева, а останалите се осигуряват по европейска програма „Транспорт". Това е разликата между мен и Станишев - 1 млрд. лева".

Той подчерта, че ще има строг контрол върху сроковете и качеството на строителството. Според Борисов двуседмичното забавяне на част от строителните дейности се дължало на жътвата. „Никой не е по-голям от хляба, но имаме уверенията, че времето ще бъде компенсирано", допълни Борисов.

Той каза, че е постигнато споразумение с изпълнителите проектът да бъде завършен два месеца по-рано и вместо края на август 2012 г., магистралата да бъде пусната на 1 юли 2012 г.

„Два месеца разлика гарантират 200 спасени човешки живота", посочи премиерът. Той благодари на гръцките изпълнители, че са оценили високо пълната прозрачност и спазването на правилата при провеждане на конкурсите за избор на изпълнител на отделни лотове от магистралата. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Бойко към соцхранениците: Разликата със Сергей? 1 млрд. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди