изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:10 EEST
Глоби за бракониери на риба    
Лов и риболов Бракониер от Чирпан ще бъде глобен с 4000 лева за улов на риба с електрошок във река Марица. Това реши Първомайският районен съд. Делото беше заведено от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Пловдив и продължи повече от една година.


Освен мрежи все по-често бракониерите използват и електрошокови инструменти за риболов. Един от тези модерни нарушители на закона заловиха инспекторите от Пловдив. Той ползвал генератор на високочестотен сигнал. С него зашеметявал рибата и я събирал със специално кепче.

Нейчо Анев - нач. отдел "Риболовен надзор", ИАРА-Пловдив: „С този уред може да се хване бързо и лесно различна по вид ихтиофауна, която да бъде консумирана или продадена. В случая открихме една кофа с риба. Конфискувахме средството, лодката и греблата". 

Инспектори на ИАРА Пловдив с представители на рибарски сдружения от региона в момента извършват масирани проверки по водоеми в цялата област. При акция на "Пясъчник" са съставени 2 акта на любители рибари за улов без риболовен билет. В язовира открили и 300 метра бракониерска мрежа заложена на дъното на водоема. В нея били оплетени 8 шарана по 1.5 кг всеки. Обект на нощни проверки е и язовир "Въча". Там инспекторите се натъкнали на 2 бракониерски мрежи с обща дължина 100 метра. Собственикът им не е установен.
Автор: Димитър Димитров - РТВЦ-Пловдив
http://bg.time.mk
 


Сходни връзки

Глоби за бракониери на риба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди