изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:50 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ЗОВЕ ЗА БДИТЕЛНОСТ ПРИ БУРИ    
НовиниОт пресцентъра на "Е.ОН България" обръщат внимание на всички, че през летния сезон заради честите резки промени в атмосферните условия и неочаквано влошаване на метрологичната обстановка, се появяват природни явления - буря, градушка, мълния и други. Често рязката промяна във времето е придружена с бурни пориви на вятъра.

Всички тези климатични явления оказват сериозно влияние върху съоръженията за доставка на електроенергия и най-вече върху въздушните електропроводи на компанията. Затова от дружеството призовават за максимална бдителност при разразяването на бури и други природни стихии, за предотвратяването на злополуки с електрически ток. От компанията съветват в случай, че попаднете в район, в който вилнее буря, да стоите максимално отдалечени от проводници, електрически стълбове, трафопостове и други съоръжения, които са част от електроразпределителната мрежа. Ако има скъсан проводник, не трябва да се доближава до него и трябва да се предприемат мерки да се спре достъпът на трети лица до зоната на опасност, съветват още от компанията! "Веднага се свържете с "Е.ОН България" на денонощния телефон 0700 16 161 или на националния спешен телефон 112! Не стъпвайте боси в близост до електрически проводник. Ако в интерес на обществената безопасност се налага проводникът да бъде преместен и не е възможно да се изчака пристигането на специализираните екипи, преместването да се направи с повишено внимание, като се използва пластмасов или напълно сух дървен предмет" - казват още специалистите.
Тъй като заради непознаване или неспазване на правилата за безопасност, могат да възникнат сериозни проблеми, то "Е.ОН България" е разработила наръчник, в който се разяснява как да се работи безопасно в близост до електрическите съоръжения. Компанията е готова да предостави тази брошура и допълнителна информация на фирмите, които са заинтересовани и биха искали да се запознаят с нейното съдържание. От електродружеството заявяват своята убеденост, че това ще предотврати много от злополучните случаи, при които загиват или биват ранени хора, ще спести времето без ток на клиентите и разходите на компанията за възстановяване на щетите.
"Е.ОН България" призовава всички фирми, които притежават високо габаритна техника, да спазват правилата за безопасност и да работят с повишено внимание под електропроводни линии. Наръчникът за безопасност може да бъде свален от интернет страницата на компанията (http://www.eonbulgaria.com/_Material/Energy_Knowledge/Brochura_normal.pdf).
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ЗОВЕ ЗА БДИТЕЛНОСТ ПРИ БУРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди