изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:01 EEST
Пакистан под вода, 3 милиона души бедстват    
По света Над три милиона души са засегнати от наводненията в Северозападен Пакистан, най-опустошителните в историята на страната, а броят на загиналите надхвърли 1400. Това заяви говорител на Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ), цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Пакистанските власти, които са подложени на остри критики заради реакцията си на бедствието, ще се срещнат днес с хуманитарни организации, за да решат дали да отправят призив за международна помощ. Властите очакват броят на жертвите да нарасне, тъй като проливните мусонни дъждове, предизвикващи наводненията, ще продължат.

Близо 980 000 души са останали без дом или са били принудени да напуснат родните си места заради наводненията - най-тежките в историята на страната, съобщи Службата за координация на хуманитарните въпроси към ООН, цитирана от Франс прес. Службата уточни, че оценката, извършена от Световната програма за прехрана на ООН, се основава на данни от четири области в Пакистан, и че с включването на останалите пострадали области цифрата може да достигне един милион души.

Според ООН в провинция Хибер-Пахтунква водата вече започва да се оттегля, но предизвиканите от поройните дъждове наводнения са оставили след себе си огромни разрушения. В четирите области на провинцията, където вече е направена оценка на щетите, са напълно разрушени близо 80 000 къщи, а 50 000 са сериозно пострадали. Наводненията са повредили инфраструктурата и са нанесли щети на реколтата, която на места е напълно унищожена. Пострадалите райони се нуждаят спешно от храна, питейна вода, палатки и медицински услуги, съобщи службата на ООН.  dir.bg

Пакистански самолет със 150 души на борда се разби

Класифицирана информация разкрива "провала на войната в Афганистан"

Алпинистът Петър Унжиев почина от височинна болест под К2 сам и изоставен

Терор по време на финала: 64 загинали в Кампала

Национален празник на Пакистан

 


Сходни връзки

Пакистан под вода, 3 милиона души бедстват | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди