изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:11 EEST
ТОКОВИ УДАРИ ОСТАВЯТ ХОРАТА БЕЗ ЕЛЕКТРОУРЕДИ    
ИкономикаОт около два месеца жителите на Българево страдат от непрекъснати токови удари, разказа за НДТ кметът на каварненското село Георги Георгиев. Заради смущенията в мрежата, дори телевизорът на кмета изгорял.

"Не е само моят, всеки ден идват хора при мене и се жалват - на кой му изгоряла микровълновата печка, на кой климатикът" - разказа още Г. Георгиев и добави, че многократно е търсил за съдействие "Е.ОН", но оттам го препращали към НЕК, откъдето го връщали пак към "Е.ОН". Вече се чудим какво да правим, защото това се случва лятно време, разказа още Георгиев и допълни, че миналата година дори в кметството от токови удари са изгорели компютърът, голяма професионална ксерокс машина и климатикът. Сашко Колев от регионалния център на НЕК в Добрич заяви категорично, че в системата на държавната компания няма регистрирани проблеми в района на Българево и уточни, че те стопанисват мрежата високо напрежение.
Потърсихме за коментар и електроразпределителната компания. От "Е.ОН България" заявиха, че са регистрирали по въздушния електропровод, от който се захранва село Българево, прекъсвания на електрозахранването, причинени от преходни повреди. С цел да се спре това, са предприели извънредни инспекции по въздушния електропровод и извършване на просеки. От компанията заявяват още, че се извършват ревизии на трафопостове, собственост на трети лица и дават предписания за привеждането им в добро техническо състояние от страна на техните собственици, за да се предотвратят смущения по въздушния електропровод, а днес фирмата ще ремонтира един от трафопостовете в селото. От "Е.ОН България" добавят още, че при тях няма постъпили жалби за изгорели елуреди на хора от селото.
 


Сходни връзки

ТОКОВИ УДАРИ ОСТАВЯТ ХОРАТА БЕЗ ЕЛЕКТРОУРЕДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди