изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:27 EEST
Правителството произвежда библиотечното училище в звание университет    
ОбразованиеСпециализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии (СВУБИТ) – София да се преобразува в университет. Такова предложение до Народното събрание е приело в сряда правителството. В съобщението на правителствената пресслужба се казва, че предложението е изготвено по искане на академичното ръководство на висшето училище и въз основа на положително оценени от Националната агенция за оценяване и акредитация проекти, включващи и откриване на обучение по специалности от професионално направление "Информатика и компютърни науки".

Обучението в новия университет ще се провежда в образователно-квалификационните степени "бакалавър" и "магистър" и в образователна и научна степен "доктор".

Държавното Специализирано висше училище по библиотекознание и информационни технологии (СВУБИТ) е създадено през септември 2004 г. с решение на Народното събрание като приемник на Полувисшия институт по библиотечно дело, създаден през 1950 г., на Колежа по библиотечно дело и на Колежа по библиотекознание и информационни технологии.

Ректор на училището е някогашният вицепрезидент на "Мултигруп", главен секретар на МС при правителството на Беров и депутат от ДПС Стоян Денчев, осветен от комисията по досиетата като бивш сътрудник на ДС.

От сайта на училището се вижда, че сред удостоените от него с почетното звание "доктор хонорис кауза" е министърът на културата Вежди Рашидов. За почетен професор пък е обявен министърът по въпросите на българите в чужбина Божидар Димитров.

"С решението ще се постигне по-пълно съответствие с разширения предмет на дейност на ВУЗ-а и по-високото качество на извършваната преподавателска и изследователска дейност", аргументира Министерския съвет днешното си решение.
http://www.mediapool.bg
 


Сходни връзки

Правителството произвежда библиотечното училище в звание университет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди