изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:38 EEST
Мюсюлманки на бунт срещу полигамията    
По света Съпруги в полигамни бракове, активисти и женски правозащитни организации възстават срещу практиката мъжете да имат по няколко законни жени. Според тях се отклонява от първоначанлния замисъл на Исляма. Проучване сочи, че първите съпруги и децата в такива полигамни бракове са нещастни.

Съпруги в полигамни бракове, активисти и женски правозащитни организации възстават срещу практиката мъжете да имат няколко законни жени.

90% от общо 523 интервюирани деца обещават да не създават полигамни семейства, а 2/3 от първите съпруги се обявяват против тази практика. Това сочи пък проучване, проведено в Малайзия. Полигамията е законно разрешена сред мюсюлманското общество, което съставлява повече от 60% от населението на Малайзия.



Тази практика позволява на мъжете мюсюлмани в страната да имат до четири съпруги. Но активисти и женски правозащитни организации смятат, че

полигамията е жестока и се отклонява от първоначалния замисъл на Исляма, който повелява да се защитават вдовиците и сираците

Според проучване на адвокатска компания, по-голямата част от първите съпруги и децата в полигамните семейства, се чувстват нещастни. Мъжете и по-младите съпруги дават по-положителен отговор, според проучването, което подкрепи вижданията на активистите, че първите съпруги често биват забравени, след като мъжът създаде ново семейство, пише БГНЕС.

„Съпругът е с най-голямо преимущество, тъй като изпълнява своите желания и получава удовлетворение

от живота. Той има достъп до повече от един сексуален партньор през деня или нощта, докато съпругите трябва да чакат своя ред", сочат резултатите от проучването.

 


Сходни връзки

Мюсюлманки на бунт срещу полигамията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди