изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:32 EEST
Протести цепят Меричлери, замесват и активисти на ГЕРБ    
ПолитикаДва паралелни протеста - за и против дейността на кариера за добив на варовик нажежиха страсти днес край градчето с 2000 жители Меричлери. Част от хората там, водени от лидера на политически клуб „Екогласност" Емил Георгиев, въстават в защита на околната среда, останалите пазят работните си места. В скандала днес бяха замесени и имената на активисти от ГЕРБ в региона. Според лидера на „Екогласност" Емил Георгиев председателката на местния парламент в Димитровград Катя Чалъкова и на съветническата група Антон Вълков отправяли заплахи.

Кариерата е заплаха за питейната вода и минералния ни извор, са опасенията на протестиращите против нея около 100 меричлерци. Част от тях недоволстват, че фирмата, получила държавна концесия, според тях незаконно заграбила имотите им.

Инициативният комитет против кариерата вини кметицата Ваня Славова, че е разрешила концесията. „Ще подам жалба за клевета", категорична бе тя.

Според лидера на политическия клуб „Екогласност" Емил Георгиев и председателя на инициативния комитет Танко Русев активисти на ГЕРБ заплашвали стопанисващия до неотдавна минералния извор Петко Стойчев, който вече е покойник.

Председателят на общинския съвет Катя Чалъкова определи отправените й обвинения като долна лъжа. „Най-малкото е неморално да се използва паметта на един човек с користни цели", коментира тя. Още по-категоричен бе Антон Вълков, който заяви, че ще съди отправилите му тези обвинения.

„Екоклеветници, не ни превръщайте в гурбетчии", бяха лозунгите, издигнати на паралелния митинг, организиран от миньорската федерация на КНСБ в центъра на Меричлери.

Над 20 от камионите на концесионера бяха паркирани по пътя към кариерата с надписи „Политически клуб „Екогласност" иска да ни остави без работа". http://dariknews.bg/

 


Сходни връзки

Протести цепят Меричлери, замесват и активисти на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди