изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:13 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ВЕЧЕ ДВА МЕСЕЦА СЕ КЪПЕМ КАТО ПЪРВОБИТНИ"    
ОбществоЖалва се в редакцията на НДТ Димитър Франгов от добричкото село Сливенци

"Ще извикам "Господари на ефира". Това повече не може да се търпи" - с тези гневни думи в редакцията дойде да се оплаче от услугата на "ВиК" жителят на добричкото село Сливенци Димитър Франгов, който живее на ул. Пета в селото. "От края на май вече два месеца и повече не можем да се окъпем като хората, защото водата няма налягане. Съпругата ми пере на ръка, като топли водата на печката на дърва. А въобще, за да имаме вода, дори да се сготви - ми се налага с часове да клеча в шахтата при водомера и да пълня туби оттам, защото налягането го няма никакво. Къпем се като първобитните хора - държим тубите на слънце на двора, защото в банята не може да се включи бойлер, няма вода, и като се нагрее, се поливаме с канчета. Няколко пъти говорих с водомайстора на селото - Пламен, като го питам защо няма вода, а той отвръща: "И аз нямам".
Потърсихме за коментар управителя на "ВиК" - Добрич, Дамян Калчев, който след извършена проверка от служителите на фирмата, заяви следното: "В дружеството имаме няколко сигнала, постъпили от Сливенци - за това, че нямат вода. Разпоредената от мен проверка установи, че всъщност вода има, но няма налягане, за да влезе водата в домовете на два от адресите, като единият е на Димитър Франгов. Истината е, че селото се водоснабдява от Батово, като водопроводът е дълъг над 100 км. Водоемът, който захранва Сливенци, както и съседните му села Победа, Добрево и Овчарово, е в Овчарово. Водопроводът е изключително амортизиран, а и Франгов живее в най-високата точка на селото. Изключително трудно ще е да се направи нещо, за да се подобри налягането".
РЕДАКЦИОНЕН КОМЕНТАР:
От отговора на управителя на водното дружество така и не стана ясно, дали ще имат налягане в селото и кога може да се случи това. Още повече, че Димитър Франгов в понеделник отново дойде в редакцията, за да попита за резултат по сигнала си и добави: "Аз познавам водопровода, защото преди години самият работех във водното дружество, макар сега да съм пенсионер. Водоемът, който захранва селото, се намира в землището на Сливенци, защото съм участвал в годините назад в неговата направа. Да, живея на високо, но има още една махала, която е на по-високо от мен и доскоро те имаха вода на чешмите, а сега и при тях вече няма".
От своя страна пък управителят на "ВиК" - Добрич, Дамян Калчев призовава от страниците на медията ни гражданите да търсят дружеството и да подават сигнали за смущения във водоподаването или течове от водопроводите в Центровете за услуги и информация на гражданите. Такива има както в административната сграда на дружеството на бул. "3 март", така и в центъра на града, срещу фронт-офиса на НАП и недалеч от т. нар. Житническа бензиностанция. Освен това, той самият е готов да изслуша всеки в рамките на приемния си ден, който е всеки четвъртък от 10 до 12 часа.
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ВЕЧЕ ДВА МЕСЕЦА СЕ КЪПЕМ КАТО ПЪРВОБИТНИ" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ВЕЧЕ ДВА МЕСЕЦА СЕ КЪПЕМ КАТО ПЪРВОБИТНИ"
Автор: Anonymous да 2010-08-11 @ 17:47 EEST
В  жк''Балик''  бл.10  най-редовно  ни  спират  водата/не можем  да  ползваме  нощна  енергия  за  бойлера/ВиК  и  ЕОН май  са  в  комбина!
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ВЕЧЕ ДВА МЕСЕЦА СЕ КЪПЕМ КАТО ПЪРВОБИТНИ"
Автор: Anonymous да 2010-08-11 @ 22:08 EEST
vqrno e 21 vek a s kofi
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ВЕЧЕ ДВА МЕСЕЦА СЕ КЪПЕМ КАТО ПЪРВОБИТНИ"
Автор: Anonymous да 2010-08-11 @ 23:12 EEST

Този същият директор да не чака неволята да му помогне а да вземе да си събере парите които  му дължат циганите и да започва ремонтите с празни приказки и голи обещания нищо не става


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди