изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:21 EEST
МВР подхвана ”Оръжейниците” с нова акция    
Ред и сигурностНа територията на София и Пловдив стартира специализирана полицейска операция „Оръжейниците”. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов уточни пред Агенция "Фокус", че операцията има за цел да противодейства на незаконната търговия и разпространение на оръжие. "Задържани са три лица: Пламен Николов, Стефан Стефанов и Рашо Рашев. Открити са 4 автомата „Калашников”, 1 карабина, 9 броя пистолети, револвер, 600 патрона различен калибър, пълнители за автомат „Калашников”, заглушител за пистолет, цеви и различни части за автомат „Калашников” - каза Цветан Цветанов.

Операцията стартира в момента на осъществяване на сделка за покупка на един автомат „Калашников” и един пистолет „Макаров”. Задържано е лицето Пламен Николов, 50-годишен, криминално проявен за кражби. Той е задържан на територията на Казанлък.
 
На адрес в София са намерени допълнително два автомата „Калашников”, една карабина, шест пистолета „Макаров”, 500 патрона различен калибър. Там е задържано и лицето Стефан Стефанов от Свищов.

В Пловдив е задържан Рашо Рашев, криминално проявен, 48-годишен. В него е намерено оръжие – газов пистолет. На неговия адрес в село Градина, Първомайско, са намерени един автомат „Калашников”, 3 пълнителя, 30 патрона за автомат „Калашников”, два пистолета, един револвер, цеви за автомат „Калашников”, части, един брой заглушител за пистолет, 40 патрона 22 калибър.

„Смятам, че това е едно достатъчно добро доказателство за българската съдебна система. Смятам, че операция „Оръжейниците” срещу подобни лица, с подобни доказателства, и тяхната съпричастност към извършването на търговия с оръжие, е едно сериозно противодействие на тежката организирана престъпност. Подобни оръжия, както и премиерът беше казал, не се взимат, за да се шие с тях, а се взимат, за да се извършват престъпления, както беше и при „Килърите”, и при всички останали убийства”, каза Цветан Цветанов. Той съобщи още, че „Оръжейниците" не е свързана с акция „Килърите".
дир.бг

 


Сходни връзки

МВР подхвана ”Оръжейниците” с нова акция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди