изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:00 EEST
ОТ НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА КЗП ИЗВЪРШИ 322 ПРОВЕРКИ    
НовиниОт варненската дирекция на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ отчитат, че от началото на сезон „Лято 2010”  до момента служителите на звеното в Добрич са извършили 322 броя инспекции  в туристически и търговски обекти и са съставили 59 броя актове за административни нарушения.

Извършените проверки по Закона за туризма са 146 на брой, като в резултат са съставени 19 акта за административни нарушения, в т.ч. на заведенията за хранене и развлечения  - 93 броя проверки в резултат, на които са съставени 11 акта за административни нарушения, от които най-често за меню без посочени грамажи. Проверени са и места за подслон и настаняване - 43 броя инспекции, като са съставени 6 акта за административни нарушения, от които най-често за необявени цени на нощувките. 3 са актовете, които след извършените 8 проверки на туроператори са съставили инспекторите от комисията, като най-честото нарушение е предоставяне на непълна информация за организирано пътуване на потребители, не предоставяне на  договор за организирано пътуване. От комисията заявяват, че до края на туристическия сезон ще продължат проверките в туристически обекти, в това число и по постъпили жалби и сигнали на потребители. По Закона за защита на потребителите през месец август с приоритет ще се  проверяват търговски обекти, предлагащи за продажба аерозоли, допълват от КЗП .
 


Сходни връзки

ОТ НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА КЗП ИЗВЪРШИ 322 ПРОВЕРКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди