изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:02 EEST
КОЛБАСИТЕ И ИСТИНСКОТО МЕСО СЪС ЗНАК    
НовиниАсоциацията на месопреработвателите съобщава на сайта си, че вече притежава логото, с което ще бъдат означени колбасите и месото, които скоро ще бъдат пуснати на пазара, произведени по Български държавен стандарт.

Всяка фирма производител, може да подаде иск в асоциацията да купи логото, като дискът с него е на цена от 120 лв. с ДДС. В началото на месеца влязоха в сила одобрените стандарти за продукти от птиче, свинско и говеждо месо, като всички продукти, които отговарят на стандартите, ще бъдат обозначени с лого "Стара планина".
Осведомителните агенции съобщиха вчера, че заедно с пускането на пазара на продуктите по БДС и цената на тези колбаси и меса ще е по-висока. Агенциите изнесоха, че според прогнозата килограм свинска кайма 100 % от месо,  със знак "Стара планина" ще се търгува за 7.90 лв. Първа в страната месни продукти по БДС ще пусне димитровградска фирма, съобщиха още централните медии.
 


Сходни връзки

КОЛБАСИТЕ И ИСТИНСКОТО МЕСО СЪС ЗНАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди