изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:59 EEST
И ЦЕНАТА НА БАНИЧКАТА ТРЪГНА НАГОРЕ    
ИкономикаОт днес и цените на закуските ще са с 8 до 10 на сто по-високи. Това съобщи за НДТ председателят на регионалната браншова структура на хлебопроизводителите и сладкарите Тошко Няголов. "Причината е за увеличението е в това, че не спира да расте цената на брашното, което е основната суровина за нашето производство. В четвъртък цената на брашното за хляб бе между 710-725 лв., а специалните брашна за закуски стигнаха цени от 900 до 1200 лв." - каза производителят.

Така от днес средно вместо 80 стотинки, баничката ще се търгува за 85-90 стотинки. Няголов е категоричен, че засега насъщният в Североизточния регион е най-евтин в страната. От петък хлябът в Добрич се продава за 75-80 стотинки, но по негови данни в районите на Търново, Ловеч, Габрово самунът вече е достигнал 1.00 до 1.15 лв. Няголов и колегите му производители се надяват цените на зърното, а и оттам на брашното да се успокоят, защото по думите му това не носи полза никому. "Ние сме последни във веригата и обикновено хората се сърдят на нас, хлебопроизводителите, че цената се вдига. Истината е обаче, че работим на ръба на оцеляването, като не сме сигурно при непрестанно растящите стойности, като реализираме продукция, ще разполагаме с достатъчно финансов ресурс за следващо зареждане" - каза още Няголов. Той препоръчва хлябът да не се консумира горещ, защото по-трудно се преработва от стомаха на човек. "Най-добре е даже хлябът да не е пакетиран и да престои един ден преди да бъде консумиран, така се подобряват вкусовите му качества" - съветва майсторът.
 


Сходни връзки

И ЦЕНАТА НА БАНИЧКАТА ТРЪГНА НАГОРЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди