изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:14 EEST
БУМ НА ТУРИСТИ ОТ ИЗРАЕЛ ЧАКАТ ПО МОРЕТО    
НовиниВ Албена и тази година отчитат малък ръст на туристите от Израел

Български туроператори очакват бум на туристи от Израел по Черноморието през 2011 г. На морето тази година има ръст на румънски туристи, както и на тези от Гърция, Полша, Унгария, Белгия и Холандия, а също и от Пр***тийските републики, сочат данните на хотелиерите. Фактът, че сърбите и македонците вече пътуват без визи за България, също е довело до ръст на туристите от тези страни, но те не са определящи за повишаване на броя на почиващите като цяло. На морето тази година има ръст на румънски туристи, както и на тези от Гърция, Полша, Унгария, Белгия и Холандия, а също и от пр***тийските републики, сочат данни на хотелиери.
Фактът, че сърбите и македонците вече пътуват без визи за България, също е довело до ръст на туристите от тези страни, но те не са определящи за ръста на туристопотока като цяло. Интересът към Черноморието ни се дължи на факта, че нашите морски курорти вече предлагат цени, подобни и даже по-добри от тези на курортите в съседна Гърция и Турция, коментира пред БТА Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Несебър.
По думите й резервациите за почивка през юли и август бележат 10 на сто ръст в сравнение със същия период на 2009 г. През август туроператорите констатират и засилено българско присъствие по Южно Черноморие.
Легловата база в Несебър, курорта "Слънчев бряг" и Свети Влас е на 100% заета, заяви Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в курорта. Хотелите са продали всичките си нощувки до края на месеца, свободни стаи не могат да се намерят.
И докато в другите курорти очакват повече туристи от Израел през следващата година, в курорта Албена отчитат ръст, макар и много малък, на израелските туристи. Оттам обясниха обаче, че този пазар не е приоритетен, за разлика от традиционните пазари за курорта.
 


Сходни връзки

БУМ НА ТУРИСТИ ОТ ИЗРАЕЛ ЧАКАТ ПО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди