изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:43 EEST
ВОЛЕЙБОЛНИТЕ НАЦИОНАЛКИ ВЕЧЕ ТРЕНИРАТ В ДОБРИЧ    
СпортСедем състезателки взеха участие в първото занимание на женския ни национален отбор по волейбол в Добрич.

До края на тази седмица към отбора ще се присъединят и звездите на представителния ни тим.


"Основният лагер трябваше да започне на 23 август, а до тогава да се подготвят само тези 7 момичета, които сега са в залата. Заркова и Мария Филипова пристигат в Добрич още в сряда, Ева Янева и Дияна Ненова идват на 20-ти сутринта. В събота идва Елица Василева, която е леко контузена. Тони Зетова пристига в Добрич в неделя. До понеделник всички ще се съберем тук. Благодаря на тези момичета, които трябваше да имат още седмица почивка, но сами предпочетоха да дойдат да се подготвят. Единствено терапията на Страшимира Филипова ще продължи малко по-дълго, но и тя ще пристигне в Добрич през следващата седмица", заяви Драган Нешич.
„Трикольорките” ще се подготвят за квалификацията за Гран При, която ще бъде след месец в италианския град Каляри. Родните ни лъвици провеждат своите тренировки в обновената спортна зала в градския парк, която бе взета на концесия от фирма "Изида". За две седмици съоръжението бе променено до неузнаваемост и готово да посрещне професионални отбори за подготовка.
Старши треньорът Драган Нешич заяви, че лагера в Добрич ще продължи до 31 август, след което волейболистките ще имат 3 контроли в Чехия. Последният етап от подготовката ще протече в Самоков. Припомняме Ви, че на турнира в Италия българките ще срещнат Германия, Холандия, Русия, Турция и домакините. Само първите два състава се класират за най-комерсиалния турнир.
На журналистически въпрос каква е целта на българския национален отбор квалификация, тъй като съперниците са много силни, Нешич отговори така: "Винаги целта трябва да е най-висока. Имаме 2 посоки. Едната е теорията и тя казва това, което Вие споделяте – че ще е трудно. На теория е невъзможно. Но спорта не е теория, а практика. Напрактика имаме възможност. Играем срещу световния шампион Русия, европейския шампион Италия, вицешампиона на Европа Холандия, Германия. Познавам доста добре тези противници. Те са пред нас в световната и европейската ранглиста, имат по-опитни състави. Това обаче не означава, че ще вдигнем бялото знаме. Ще направим всичко възможно и невъзможно, за да се класираме. Целта е да се преборим с Турция и Германия, а тогава можем да се опитаме да се преборим и за класиране". 

Снимки в centersport.org

 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛНИТЕ НАЦИОНАЛКИ ВЕЧЕ ТРЕНИРАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди