изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:19 EEST
СЕМЕЙСТВО В БОЛНИЦА СЛЕД ЕКСПЛОЗИЯ НА ГАЗОВ КОТЛОН    
Ред и сигурностЧетиричленно семейство от Добрич е настанено в Многопрофилната болница за активно лечение, след като пострада при пожар на газов котлон, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


В Отделението по неврохирургия са приети Мариян Николаев, съпругата му Искра и двете им деца - Рая на 4 години и 2-годишният Максимилиян.
Семейството живее в тавански апартамент на деветия етаж на блок по ул. "Отец Паисий". Четиримата били на терасата, където пекли пипер на газов котлон. Маркучът обаче излязъл от бутилката и се получил теч на газ, който довел до запалване. Сигнал в звено "Пожарна безопасност и спасяване" за инцидента е получен в 21.25 часа. До пристигането на огнеборците пламъците били изгасени. "Бащата действал хладнокръвно и правилно", каза за НДТ началникът на звеното комисар Димчо Симеонов. По думите му, Мариян веднага спрял газта и извел децата от терасата. След това намокрил одеяло и го хвърлил върху горящия котлон. Ако не беше своевременната му реакция, можеше да се стигне до големи щети и по-сериозно пострадали.
Състоянието на всички от семейството е добро, няма опасност за живота им, казаха лекари от Отделението по хирургия. С най-големи изгаряния е бащата - около 10 процента. Децата вече се разхождат из коридора, казаха медици.
Всички граждани, които използват газови уреди, да бъдат изключително внимателни и да проверяват редовно за изправността им, призова комисар Димчо Симеонов. НДТ
 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО В БОЛНИЦА СЛЕД ЕКСПЛОЗИЯ НА ГАЗОВ КОТЛОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди