изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 06:56 EEST
“АЛЫЕ ПАРУСА” ВЕЧЕ ИМАТ ФРЕНСКИ ПАРТНЬОР    
НовиниЕдин от най-престижните френски кинофестивали ще се представи от следващата година в Албена

Кинофестивала в Клермон Феран, Франция ще партнира занапред на международния детски кинофестивал “Алые паруса”, който се провежда в Албена. Най-големият фестивал в Европа за късометражно игрално кино ще участва в четвърто издание на детския кинофестивал, съобщиха от пресцентъра на фестивала като цитираха театралния режисьор и хореограф Александър Чобанов, който от 22 години живее и работи в Париж.
Заедно с френския режисьор и актьор Жак Коннор той представя Франция във форума в Албена. Новината е оповестена на среща на кинодейци и актьори от България с настанените деца в оздравителния лагер “Бригантина”  след прожекцията на френския филм “Logorama”. Франция участва с три една късометражна и две пълнометражни ленти.
     Александър Чобанов подари на фестивала “Алые паруса” 19 филма от колекцията на Клермон Феран, печелили награди през периода 1979 – 2003 година.
    Това е подарък за бъдещото ни сътрудничество. Жестът на президента на втория след фестивала в Кан кинофорум е и признание за името, което си е извоювал по-младият му български побратим, отбеляза Александър Чобанов.
 


Сходни връзки

“АЛЫЕ ПАРУСА” ВЕЧЕ ИМАТ ФРЕНСКИ ПАРТНЬОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди