изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:41 EEST
Хасковски младежи изучават циганските сватби в Одрин    
НовиниШестима доброволци от сдружение "Надежда" заминаха на 8-дневен обучителен семинар в Турция, посветен на проблемите на ромите. Част от младежката среща ще бъде посещение на ромския квартал в Одрин. В програмата на семинара са включени още изучаване на традициите при циганските сватби и откупуването на булката, както и запознаване с историята на тяхното общество.


Освен  България и Турция в проекта си партнират представители на неправителствени организации от Гърция, Италия, Латвия, Полша и Румъния. Младежите ще бъдат включени и в 3 уъркшопа- музикален, театрален и по други изкуства.
"Веднага след завръщането си от Турция  доброволците ще подновят дейностите с учениците от ОУ" Св. св. Кирил и Методий", съобщи председателката на сдружение "Надежда" Красимира Дамянова.
Haskovo.info припомня, че младежката организация спечели проект, чрез които доброволците ще социализират деца до 10 години - такива, които живеят в домове и в нормална семейна среда. http://haskovo.info

 


Сходни връзки

Хасковски младежи изучават циганските сватби в Одрин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди