изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:07 EEST
ДЕСЕТ МИЛИОНА ИНВЕСТИРА ОБЩИНАТА В ИНФРАСТРУКТУРАТА    
НовиниВ края на месец юли започна изпълнението от община Добрич на мащабния инвестиционен проект на стойност 10 милиона лева, който е предвиден за изграждане на улични водопроводи и канализация, преасфалтиране на улици и благоустрояване на междублокови пространства.

От общината информират, че по отношение на водопроводите и канализацията са завършили дейностите по улиците „Софроний Врачански", „Хан Кардам" и „Разлог". В момента се извършва рехабилитация на водопровода по улиците „Христо Ботев", „Климент Охридски" и „Дунав". Строителните дейности за реконструкция на подземната инфраструктура са необходим и задължителен етап преди преминаване към пълното преасфалтиране на уличната мрежа на града.
В процес на преасфалтиране са вече улиците „Вардар" в участъка от бул. „Русия" до улица „Ген. Скобелев"; „Христо Ботев" от бул. „Русия" до улица "Агликина поляна", както и „Хан Кардам" и обществения паркинг до ДКЦ II. Предстои да започне преасфалтирането и на улиците „Дунав", „Климент Охридски" и „Софроний Врачански.
Отново в рамките на инвестиционния кредит ще бъдат изградени пешеходни връзки и подходи с прилежащи паркоместа и паркова мебел във вътрешно квартални пространства и отделни жилищни групи на стойност близо 5 милиона лева. Ще се обновят изцяло около 20 междублокови пространства в различни части на града. Със средствата от общинския заем ще бъдат ремонтирани основно 26 спирки и добричлии ще се сдобият с ново модерно футболно игрище.
Както НДТ вече писа, в най-близки срокове предстои общината да започне и пълната реконструкция на пешеходната зона.
 


Сходни връзки

ДЕСЕТ МИЛИОНА ИНВЕСТИРА ОБЩИНАТА В ИНФРАСТРУКТУРАТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди