изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:43 EEST
Войнов забрани да внасят "дупета"    
ИкономикаГенералният директор на Националната ветеринарно-медицинска служба Йордан Войнов подписа, както се заканваше, заповед, с която се спира вносът на изрезки от колбаси от разнородни партиди. Според официалното съобщение на земеделското ведомство целта е допусканите до пазара у нас изрезки да са само от една партида, така че ветеринарните власти да могат да проследяват техния произход, датите на производство и срока на годност.

 
Назначена е проверка в Районната ветеринарно-медицинска служба в Плевен, съобщиха още от земеделското министерство. Проверката е заради съмнения, че служители на тази служба са прикривали нарушения на плевенската фирма, където бяха задържани най-големи количества краищници на колбаси - над 100 тона при акцията „Дупетата". В хода на полицейската операция бяха иззети около 194 тона месни продукти с изтекъл срок на годност и неизрядни документи.

Докато приключи инспекцията, временно ще бъде отстранен от длъжност шефът на РВМС-Плевен д-р Емил Попов.
В специално сформирания екип за извършване на проверката ще участват служители на инспектората на земеделското министерство и на дирекция „Здравеопазване на животните и безопасност на храните". Съмнителните изрезки от колбаси ще бъдат проверявани килограм по килограм, за да се установи техният произход и с какви документи са придружени, допълват още от ресорното ведомство.

По-рано днес от фирма "САФ Магелан" обявиха, ще се обърнат за помощ към европейски органи за защита правата на човека, за защита на конкуренцията и за ветеринарното дело във връзка с отправени заплахи и обвинения към дружеството. В огласеното открито писмо се посочва, че на 27 август фирмата е била публично заплашена с "изтриване от картата" от Йордан Войнов, директор на НВМС.

В петък ветеринар №1 заяви, че лицензът на фирмата ще бъде отнет заради внос на евтини продукти от месо без необходимата документация, а някои от тях и с изтекъл срок на годност.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Войнов забрани да внасят "дупета" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди