изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:44 EEST
Абу Даби строи писта за Формула 1 край София    
НовиниМинистърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха днес в София споразумение за икономическо сътрудничество. Това съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), предаде БТА.  Мохамед Абдул Жалил ал Блюки е президент на държавната компания ЕАBG (Emirates Associate Business Group).  Абу Даби е най-голямото и най-богатото от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и е столица на страната.

Първият проект по двустранното сътрудничество, чийто детайли ще бъдат разгледани в най-близко време, е възможността за изграждане на писта за "Формула 1" край София с прилежащите й инфраструктура и съпътстващи дейности, информира пресцентърът. За целта ще бъде създадена съвместна компания, в която страната ни ще участва с апорт на земя. Подписаният документ предвижда съвместно целогодишно управление на бъдещото съоръжение и организиране на събития в съответствие с календара на световния шампионат.

През юли 2009 г. по време на визитата на Бърни Екълстоун - президент на Formula One Administration, у нас стана ясно, че България има шанс за домакинство на Формула 2012 г.  Проект предвижда изграждане на писта за Формула 1 край софийското село Доброславци.

По-рано днес шейх Мохамед Абдул Жалил ал Блюки се е срещнал и с премиера Бойко Борисов, с когото е обсъдил перспективите за участие на арабската страна в инфраструктурни проекти у нас като пристанища, магистрали и други, информира министерството.

МИЕТ и Българската агенция за инвестиции ще предоставят информация за партньорство в различни сфери на икономиката, като инфраструктура, земеделие, високи технологии, недвижими имоти и др.

EABG e създадена през 2001 г. като холдинг, който менажира утвърдени през последните 20 години самостоятелни компании от различни сфери - комуникации, системна интеграция, снабдяване с нефт и газ, софтуер и хардуер, карго търговия, производство на хладилна и климатична техника, керамика, санитарно обзавеждане, кухненско оборудване, строителни материали, храни, кетъринг, недвижими имоти и други.

Стокообменът между България и ОАЕ през 2009 г. е на стойност 80.4 млн. долара, като салдото е положително за нашата страна, информира пресцентърът. Стоковата структура на търговските ни контакти обаче е слабо диверсифицирана. Според предварителни данни на БНБ през 2009 г. емирствата са инвестирали у нас 1.4 млн. евро. dir.bg

 


Сходни връзки

Абу Даби строи писта за Формула 1 край София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди