изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:52 EEST
Убиецът от Словакия стрелял по роми наркопласьори    
По света Словакия е потресена от вчерашната кървава баня, при която въоръжен мъж уби 7 души и рани 15 в столицата Братислава, след което се самоуби, пишат западни вестници. Шест от жертвите са членове на ромско семейство. 50-годишният нападател застрелял пет от тях - четири жени и един мъж, в апартамента им, след което убил още един мъж пред жилищната сграда. След това открил безразборна стрелба по хората наоколо, отбелязва в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА. Сред ранените има 3-годишно дете и един полицай. Трима са в тежко състояние и са оперирани.

Полицията пристигнала, когато убиецът, въоръжен с автомат и два пистолета, излязъл от сградата, и блокирала района. Полицията заяви, че убиецът е действал сам и е стрелял по всичко, което се движи, докато се опитвал да избяга, посочва британският в. "Гардиън".

Властите казват, че засега мотивът за атаката е неизвестен, но според близки на жертвите нападението било на расова основа. По думите им убиецът живеел в същия блок и обвинявал ромското семейство, че се занимава с търговия на наркотици и създава проблеми, изтъква "Ню Йорк таймс".

В словашката преса беше публикувана снимка на нападателя, направена от очевидец, на която се вижда мъж с побеляла коса, облечен с дънки и дънково яке, с наушници на главата и автомат в ръце. Според информации в словашките медии той бил бивш войник.

Австрийският в. "Залцбургер нахрихтен" посочва, че през 90-те години в Словакия са ставали повече престрелки, най-вече между престъпни банди, но никога не е имало толкова кръвопролитен инцидент.  http://dnes.dir.bg

6-ма убити и 14 ранени при стрелба в Словакия

 


Сходни връзки

Убиецът от Словакия стрелял по роми наркопласьори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди