изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:54 EEST
„СТАРА ПЛАНИНА” ВЕЧЕ И В ТЪРГОВСКАТА МРЕЖА В ДООБРИЧ    
ИкономикаДо вчера все още нямаше месо- или млекопреработвател, който да е заявил в ДВСК в Добрич, че ще произвежда продукти от стандарта „Стара планина”. Това не са сторили и от най-големите дружества на територията на областта, най-вероятно, тъй като те са клонове на фирми със седалище в други градове. Това каза за НДТ д-р Красимир Калинков – директор на РВМС в Добрич.

Възможност да закупят и работят по утвърдения стандарт „Стара планина” имат и търговски обекти, които предлагат на място смилане на месото и приготвяне на кайма. Те и досега са го правили и техните цени няма да притеснят традиционните им клиенти, но със стандарта ще утвърдят името и качеството си, коментира за НДТ д-р Калинков.

Припомняме, че, според информация от председателя на Асоциацията на месопреработвателите в България Кирил Вътев, до момента 12 месопреработвателни предприятия от общо над 400 функциониращи са закупили утвърдения стандарт "Стара планина" за производство на качествени месни продукти.
Стандартът "Стара планина" се закупува от асоциацията, която е собственик на марката, срещу символичната сума от 120 лв. с ДДС, обясни Вътев. Закупуването на практика е на логото на стандарта. В момента на пазара няма само шпеков колбас по "Стара планина", тъй като изисква по-дълго технологично време за производство.Факторът, който ще определи интереса на производителите към стандарта, е търсенето на тези продукти на пазара, категоричен бе Кирил Вътев.

НДТ установи, че и в търговската мрежа в Добрич има продукти по стандарта „Стара планина”. Например, в голяма търговска верига в града се предлага кайма по стандарта, която е само от месо 60:40 свинско към телешко, и е на цена от 6,99 лева, което е промоционална цена спрямо предишната от 7,99 лева.

НДТ

 


Сходни връзки

„СТАРА ПЛАНИНА” ВЕЧЕ И В ТЪРГОВСКАТА МРЕЖА В ДООБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди