изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:59 EEST
Две трети от България няма да може да гледа на живо мача Англия – България на стадион “Уембли”    
СпортДве трети от България няма да може да гледа на живо мача Англия – България на стадион “Уембли”. Той ще се играе в петък, 3 септември, от 22 часа българско време и ще се предава пряко единствено по сателитния канал ТВ+, собственост на “Булсатком”. Според неофициални данни абонати на сателитния оператор са около 300 000 домакинства и заведения, докато БНТ 1 се приема практически от всички. От държавната телевизия обаче не са се съгласили да платят цената за мача, която според източници на “24 часа” е била свалена двойно – от 250 000 на 120 000 евро.

“БНТ проведе преговори с частната фирма – носител на телевизионните права. Предложената от тях цена за всички мачове в пъти надхвърля възможностите на БНТ. Офертата ни за по-ниска цена не бе приета. След дълги преговори купихме само домакинските срещи”, се казва в официално становище на БНТ.

То бе пратено специално за „24 часа“. Въпреки че бюджетът на телевизията за спорт е изразходван, БНТ успя за сметка на други предавания да осигури за българския зрител мачовете, които ще се играят у нас, пояснява нациналната телевизия.

Собственик на правата е фирма “Спортфайв”, базирана в Германия. БНТ 1 взе всички домакински мачове на България в тези европейски квалификации.

ТВ + ще дава гостуванията ни на Англия и Швейцария, приятелските срещи на нашите, както и домакинските мачове на швейцарците.

Все още не е ясно кой ще дава срещите Уелс – България и Черна гора – България.

Сред феновете се надига сериозно недоволство заради мача с Англия.

Подобни настроения срещу националната телевизия имаше и преди две години, когато “Диема”, а не БНТ, взе правата за европейските финали в Швейцария и Австрия.

Още по темата във Вестник 24 часа с пълен анализ на Събитията около мача на националния ни отбор по футбол в петък срещу отбора на Англия.Защо Давид и Голиат ми защото за пореден път България ще се изправи срещу един от най-силните отбори в света въпреки,че Англичаните нямаха успех на това Първенство.

И тази случка срамота е да не дават среща на националния отбор по футбол по БНТ заради някаква частна фирма ей драги  фирмаджии в България ние народ ли сме или какво вместо да се подкрепяме в такива моменти вие все гледате парите не са всичко парите.И Въпреки всичко  нека да подкрепим националния отбор с или без най-голямата звезда на националния отбор Димитър Бербатов.

Призовавам всички шефове на такива големи колоритни имена да се замислят какво значи Партньорска Връзка и как може да се възползват по най-добрия начин и по такива поводи да си правят споразумения.

В българския отбор големият липсващ е Димитър Бербатов, който се отказа да играе за България през май. Неговата цена според сайта сега е 25 млн. Ако Бербатов се върне под знамето на България за този мач, ще свие разликата в отборната цена до 300 млн. евро кръгло.

Английският национален отбор е около

9 пъти по-скъп от БЪЛГАРСКИЯ Национален отбор по Футбол – 363 млн. срещу 40,6 млн. евро

Информация (24часа)

 


Сходни връзки

Две трети от България няма да може да гледа на живо мача Англия – България на стадион “Уембли” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Две трети от България няма да може да гледа на живо мача Англия – България на стадион “Уембли”
Автор: Anonymous да 2010-09-01 @ 09:50 EEST
Ми правилно. Ако бием случайно, тогава ще откупим правата и мачът ще се излъчва постфактум на 6 и 22 септември, а при 3:0 за нас - и на нова година като хумористична шоупрограма. А ако паднем, което е доста по-вероятно, тогава за какво да се мъчат запалянковците час и половина?! Лично на мен ми е все едно, тъй като България в момента има 4-5 добри футболиста, които обаче един мач не могат да се изтърпят и да си подават топката качествено...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди