изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:34 EEST
В парламента откриха сезона с атака срещу ГЕРБ    
ПарламентДнес се провежда първото заседание от есенната сесия на Народното събрание. Представители на всички партии правят изявления, които се предават пряко по БНТ и БНР. Опозицията директно нападна управляващите. "Цялото управление на ГЕРБ започна с арогатност и ще завърши с арогатност. Всички в страната са разбойници, само не ГЕРБ", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от КРОСС.


"Виждаме постоянна промяна на приоритетите. Краят на кризата се мести постоянно. Провалът в антикризисната и икономическа политика е явен и затова говори актуализацията на бюджета. Бизнесът е в постоянен стрес в резултат на политиката на правителството. Ситуацията в здравеопазването е безумно тежка. Пенсионната реформа цели по същество пак икономии за сметка на хората", разкритикува още ГЕРБ бившият премиер.

Той коментира и работата на МВР: „Ако за една година най-успешна е работата на МВР, то тогава защо контрабандата се увеличава? Ако е за участие в телевизия - то тогава наистина е успешно. Чак вече се изтощава творческият заряд на МВР. След като използваха цялата флора и фауна, преминаха към човешката анатомия (Станишев намекна за операция "Дупетата")".

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан го подкрепи в нападките срещу мнозинството.
"И невръстните вече знаят, че за една година на власт, успяхте да опукате натрупаният от предишните правителства - на Станишев, Сакскобургготски и Костов милиони държавен резерв. Лимитът на оправданието с предишните управления вече е изчерпан. За съжаление 2011 е изборна година, а опитът показва, че такава година политическият интерес взима превес над общонационалния. Назряват условията партиите, които представят нормалната политика, в това число класическо дясно, да насочат потенциала си за изграждане на алтернатива на популисткото управление", заяви заместникът на Ахмед Доган.

В отговор лидерът на "Атака" Волен Сидеров засипа опозицията с критики, но не спести такива и за другите партньори на управляващите - сините.
"Ако не успея в тази зала, ще започна партизанска борба. Всяка сесия се открива с някакъв театрален етюд. Ставаме свидетели на сцени на абсурд. БСП се е загрижило за бизнеса. ДПС говори за национален интерес. Боже, опази! В България няма пари за пенсии и здравеопазване, защото тези пари бяха ограбени от синьо-червената мафия, която стои от ляво и от дясно в тази власт. Няма пари за пенсии заради политиката на Костов. Той е главният виновник българските пенсионери да нямат пенсии, да нямаме здравеопазване, образование. Това са политически престъпници, които не трябва да бъдат допускани до управлението на България".

Сидеров заяви, че партията му ще продължава да подкрепя изцяло ГЕРБ.
"Нямаме пари, защото сме ограбени, а не заради финансовата криза. "Атака" ще започне поредица от инициативи, които ще бъдат операция "Възмездие", защото нашата страна сега е като след ядрена война. Убеден съм, че волята на този премиер ще устои на всички задкулисни удари", категоричен бе той.

"Предстои ни най-трудният бюджет – бюджет 2011. Трябва да се вземат категорични мерки веднага. Спортни зали, писти за "Формула 1", трябва да бъдат ограничени, това не е строителство, което съживява икономиката. Този бюджет е крайъгълният камък, това ще определи и отношението на Синята коалиция към правителството. Ако продължава тенденцията на разрастващи се дефицити, тогава тази подкрепа, ще е безотговорна", коментира на свой ред лидерът на СДС Мартин Димитров, цитиран от БГНЕС.

Той изтъкна, че изборният кодекс трябва да бъде готов до края на годината. "Който е тръгвал да търси служебни победи, винаги е бил наказван от съдбата. Трябва да бъде спрян изборният туризъм, това не може да продължава повече. Нека да отидем на честни избори и да бъде органичен манипулираният вот. Да направим и ако може поне стъпки към интернет гласуване в България", каза още коалиционният партньор на Иван Костов.

От ГЕРБ увериха, че ще внесат веднага в парламента проект на Изборен кодекс. Съпредседателят на ПГ на партията Тодор Димитров отбеляза, че с това ГЕРБ ще изпълни едно от предизборните си обещания, предаде БТА.
Той обяви, че през тази сесия приоритетно ще се работи по здравната реформа, приемането на държавния бюджет за 2011 г., както и по амбицията България да бъде остров на стабилност в данъчната политика, като и догодина налозите да не бъдат повишавани. dir.bg

 


Сходни връзки

В парламента откриха сезона с атака срещу ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди