изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:01 EEST
МЛЕКОМАТ ПРИВЛИЧА ИНТЕРЕС НА ИЗЛОЖЕНИЕТО    
НовиниМлекомат, който е произведен в Унгария, предизвика голям интерес по време на започналото вчера международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”, организирано от „Добрички панаир”.

Пред машината, за която от известно време сериозно се заговори у нас, непрестанно се спираха раизнетересовани бизнесмени.
“Вярно е, че се радваме на голям интерес към нашия млекомат. Фермерите обаче изчакват наредбата за директна продажба на селскостопанска продукция от фермата”, коментира Йордан Бочков от фирмата производител. Той обясни, че апаратът съдържа камера, която охлажда суровото мляко, което идва директно от производителя, до 4 градуса. Цената на млекомата е от 7 до 13 000 евро, в зависимост от големината на резервоара, която е от 120 до 600 литра, както и от екстрите. Една от тях например е поставянето на SIM карта вътре в апарата. В случай, че температурата в камерата спадне, собственикът веднага получава sms, който го алармира за проблема. Има възможност и за отопляване на камерата, ако апаратът през зимата е на открито. Това не позволява млякото да замръзне. Цената на литър мляко директно от млекомата е 1 лев.
Интересът на бизнесът провокира вчера и въпроси към представителите на държавен фонд „Земеделие” дали по някоя от мерките за финансиране, не е допустимо закупуването на такава техника. Оказа се обаче, че млекоматите не са машини, чието закупуване може да се финансира по програмите на фонда.
 


Сходни връзки

МЛЕКОМАТ ПРИВЛИЧА ИНТЕРЕС НА ИЗЛОЖЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди