изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:00 EEST
ОКОЛО 30 МИНУТИ КОСВА ПРОБНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ПО ИНТЕРНЕТ    
НовиниДемонстрация на пробно преброяване по интернет направиха вчера в Териториалното статистическо бюро в Добрич.

От вчера до 14 септември се провежда пробно преброяване на населението и жилищния фонд в областите  Велико Търново, Плевен и Стара Загора. Тези области са избрани поради разнообразния сграден фонд, различните етноси, вероизповедания на населението, посочи Михаил Гюров – началник отдел „Икономическа и бизнес статистика” към ТСБ в Добрич. НТой посочи, че целта на пробното преброяване е да се провери инструментариумът, който ще се използва за същинското преброяване, което ще стартира през март идната година. Разчита се, че ще има яснота и кои въпроси затрудняват гражданите, а също и да се провери натовареността на анкетьорите.
За първи път населението на България може да се преброи по Интернет независимо от това, че пробното преброяване се извършва само в три области. От 08.00 часа на 1 септември до 08.00 часа на 7 септември всеки на територията на страната ще може да преброи себе си и семейството си по Интернет. Процедурата трае около 30 минути, обясни експертът Илга Иванова, която демонстрира процеса. Тя подчерта, че събраните лични данни ще бъдат използвани само за статистически цели. Гражданите трябва да посочват данни, актуални към 1 септември 2010 г.
 


Сходни връзки

ОКОЛО 30 МИНУТИ КОСВА ПРОБНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ПО ИНТЕРНЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди