изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:36 EEST
Как Маджо стана масон    
Общество
Босът на СИК Младен Михалев – Маджо е масон от далечната 1996 година. Гангстерът членува в една от влиятелните съюзни ложи. Подал е молба да бъде приет в братството на 15 февруари 1996 г., като преди това е бил препоръчан като благонадежден от виден зидар, пише столичен седмичник. По онова време групировката на Маджо СИК беше в стихията си и всички се страхуваха от нея. В онзи период хората на Михалев рекетираха и едри бизнесмени, и собственици на автомобили и заведения.


Заявлението си за членство в ложата Маджо набрал на компютър, но го подписал собственоръчно. Така постъпил и с автобиографията си. Там като най-големи достойнства в живота си Михалев посочил основаването на фондация за сираци “Децата на България”.

В автобиографията си сикаджията отбелязал също, че е президент на ФК “Славия” и “Интергруп” АД, а в миналото е работил и в системата на МВР. Описал и произход си (“Родителите ми са работници и живеят в гр. Силистра”) и семейното си положение (“Съпругата ми Елена Михалева е домакиня”).

Четири месеца след подаването на документите Маджо бил приет в ложата. Посвещаването му в масонство станало на специална церемония. Михалев държал изпит пред братята, а накрая подписал и клетвена декларация. Тържествено обещал да служи с цялото си сърце и сила на човечеството, да изпълнява законите на ложата и да се подчинява на чукчето на Великия майстор.

В четирите месеца между подаването на молбата и церемонията по встъпване в членство босът на СИК се готвил усърдно за приемния изпит. Чел съответната литература на масонски теми и дискутирал казуси с опитни кадри на тайното общество. У спял да усвои материала и на 6 юни 1996 г. би одобрен без каквито и да е възражения за зидар.

В деня на приемането му в ложата Маджо бил принуден да отговори и писмено на няколко въпроса. Трябвало например, да обясни какво му говори понятието “Велико строителство на всемира”’. “Сдружение на хора с идеални цели, чисти помисли и идеали”, написал сикаджията в анкетната карта. Пак в нея дал отговори и на въпроса какво очаква от своя бъдещ живот след приемането му в братството. “Постоянно да се усъвършенствам и, за да постигна по-високо ниво на моето развитие”, отбелязал в писмен вид гангстерският бос. И допълнил, че със своето поведение и знания ще работи за изграждане на доверие между хората.

Когато Младен Михалев станал брат Маджо, българското масонство било подчинено на сръбското. Тогава у нас управлявала Великата ложа на Югославия. Едва година по-късно – на 20 септември 1997 г., родните зидари получили автономия. Това се случило заради разпадането на западната ни съседка и съответно на Великата ложа на Югославия.
В момента в България има две Велики ложи, в едната от които членува Маджо. Брат Михалев е или в Обединената велика ложа на България, или във Великата ложа на старите и свободни приети зидари. Двете тайни общества имат сериозни търкания от философско естество.

Структурата на всяка Велика ложа включва система от по-малки ложи – т.нар. съюзни ложи, които имат пълна самостоятелност и всяка прави своите срещи и ритуали на различно място.

Амбицията на брат Маджо била да достигне до 32-ра степен в масонството. Има и още едно ниво – 33-то, но то го плашело. Михалев смятал върховната степен за прокълната. Той вярвал, че онези, които покорели върха на масонството, умирали или бивали убити. За пример му служел Илия Павлов, който също бе зидар. Шефът на “Мултигруп” бе застрелян, след като достигна най-висшата 33-та степен.

Скоро след посвещаването му в масонството Маджо бил символично погребан от братята си, а след това и възкресен. На подобна ужасна церемония били подлагани всички начинаещи зидари. Ритуалът символизирал превръщането им в нови хора. http://www.blitz.bg/

Стрелба срещу Маджо, заради общ бизнес с Ахмед Доган?

Елитни проститутки заработват по 30-40 бона месечно

Маргините и Маджо са живите от СИК, твърди прокурорът

Тайната любима на Маджо

Маджо в съда по делото Маргините

 


Сходни връзки

Как Маджо стана масон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди