изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:04 EEST
Самолет с горящ двигател кацнал аварийно в София    
НовиниСамолет на скандинавските авиолинии SAS кацна аварийно на летище София, съобщиха от аеропорта. В 22.12 ч. снощи в координационния център на летище София получили сигнал от ръководител полети при РВД, че в самолет McDonnell Douglas MD-82 на SAS със 133 пътници на борда има пожар в единия от двигателите. Самолетът е летял от гръцкия град Кос за Копенхаген.


 
Веднага е обявена аварийна тревога и на летището в столицата са приведени в пълна готовност аварийно-спасителните служби. След успешното кацане на самолета е извършена незабавна евакуация на пътниците.

Няма пострадали от пътниците или екипажа. Днес с друг полет на скандинавските авиолинии, пътниците и екипажа от авариралия самолет са превозени до Копенхаген.

Екипажът на самолета благодарил на летище София за бързата и адекватна реакция.

Девет души, от които четирима чужденци, готвещи се да направят скокове с парашут в известен туристически обект в Нова Зеландия, загинаха след като самолетът им се разби, съобщи междувременно АФП, цитирана от БГНЕС.

Инцидентът стана близо до самолетната писта на разположения на западния бряг на Южния остров ледник Фокс, включен от ЮНЕСКО в световното наследство. Всичките девет души на борда, сред тях англичанин, ирландец, австралиец и германец, са загинали, съобщи новозеландската полиция.

Според представител на полицията самолетът Флечър FU24 се е подпалил, след като рухнал на земята. Той е собственост на компанията "Скайдайв Ню Зиланд", която организира полети и скокове с парашут.
dir.bg
 


Сходни връзки

Самолет с горящ двигател кацнал аварийно в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди