изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 20:53 EEST
Катастрофата, при която загинаха петима души, е станала в участък с множество пътни инциденти в района на Провадия    
Новини Варна. Катастрофата, при която загинаха петима души, е станала в района на Провадия. Това съобщиха за радио „Фокус” – Варна от КАТ. Сигнал за инцидента е подаден около 15.30 часа. Ударили са се два леки автомобили в участъка, където се намира резервната писта за самолетите. В този участък липсва мантинела, която да разделя пътуващите в посока Варна и в посока Шумен. Една до друга се движат колите в скоростните отсечки и за двете посоки. Статистиката сочи, че това е участъкът с най-много регистрирани пътни инциденти със смъртни случаи.


Както „Фокус” съобщи, петима души са загинали на място при катастрофа на АМ „Хемус” между Шумен и Варна на пътен възел Ветрино. Едно момиче е в критично състояние. В момента се транспортира към МБАЛ Св. Анна”.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
 
Петима загинаха при катастрофа на магистрала „Хемус”
 
Петима души са загинали при катастрофа на АМ „Хемус” между Шумен и Варна на пътен възел Ветрино. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от Националния медицински координационен център (НМКЦ). Сигнал за инцидента е подаден в 15.33 часа. Катастрофата е между два леки автомобила. На място са загинали пет души. Едно момиче е в критично състояние. В момента се транспортира в МБАЛ Св. Анна”.

При катастрофата са се ударили са се два леки автомобила. Инцидентът е станал в участъка, където се намира резервната писта за самолетите. В този участък лисва мантинела, която да разделя пътуващите в посока Варна и в посока Шумен. Една до друга се движат колите в скоростните отсечки и за двете посоки. Статистиката сочи, че това е участъка с най-много регистрирани пътни инциденти със смъртни случаи.
 
Петима загинаха при челен удара на магистралата Варна - Шумен
 
Петима души загинаха при челен удар между две леки коли, съобщи пресцентърът на МВР. Инцидентът станал на магистралата между Шумен и Варна, близо до с. Ветрино.

От КАТ - Варна уточниха пред "Фокус", че катастрофата е станала в участък, който е резервна писта за самолетите. Там липсва мантинела, която да разделя скоростните отсечки в двете посоки една от друга.

Според първоначалните данни около 15.30 часа са се сблъскали два автомобила от Велико Търново и от Варна - пежо и опел.

При инцидента е пострадал още един човек и в тежко състояние е откаран към болница във Варна.
 
 
Челен удар погуби петима на магистрала ”Хемус”
 
Петима души загинаха при челен удар между две леки коли на магистрала "Хемус" между Шумен и Варна. Инцидентът е станал около 15 часа в района на т. нар. резервна самолетна писта край разклона за Провадия, съобщиха от ОДП на МВР-Варна. В този участък липсва мантинела, която да разделя пътуващите към Варна и към  Шумен. Статистиката сочи, че това е участъкът с най-много пътни инциденти със смъртни случаи.

По първоначални данни “Опел Астра”, с великотърновска регистрация, и “Пежо 206”, с варненска регистрация, по едно и също време започнали да изпреварват коли в лентите, където се движели и се ударили челно. На място са загинали четирима души, между които 19-годишата А.А. 38-годишният П. П. Г. от Стражица е починал в линейка на път на Спешния център във Варна. Н. И. на 34 г. е откарана в Шокова зала на МБАЛ “Св. Анна” с черепно-мозъчна травма, счупена подбедрица, тежки травми, в безсъзнание и с опасност за живота.

За да се извадят телата на двама от смачканите автомобили, се наложило   ламарините да бъдат рязани. Четирима са били извън автомобилите, обясниха от Гражданска защита, цитирани от "Фокус". Изясняват се самоличността на загиналите, както и причините за тежкото произшествие, казаха от полицията.
 
dir.bg
 

Петима загинаха в катастрофа на магистрала "Хемус"

Войната по пътищата взе поредните си жертви. Петима души загинаха при жестока кататстрофа на автмагистрала Хемус. 34-годишна жена е в критично състояние и лекарите се борят за живота й.

Катастрофата е станала малко преди 15 часа днес на аварийното летище на автомагистралата. Двата автомобила – с великотърновска и варненска регистрация, предприемат неправилно изпреварване и се удрят  с висока скорост. Инцидентът е станал на прав участък от магистрала "Хемус" близо до разклона за Ветрино. Огледът продължи с часове. Причината за катастрофата е челен сблъсък между двата автомобила.

Жената е настанена в реанимацията на болница "Света Анна" във Варна. Тя е в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма и счупена подбедрица. Сред загиналите е и 19-годишно момиче. Друг пътник е починал на път за болницата.

Платната не са разделени от мантинела. Катастрофата е станала при ясно време и суха пътна настилка. Екипи на Гражданска защита помагаха за изваждането на телата от смачканите автомобили. Движението в района се регулира от полицията.

Този участък от автомагистралата е печално известен с тежките си инциденти, често завършващи със смъртни случаи.

http://bnt.bg

ВИДЕО ЗА КАТАСТРОФАТА


 


Сходни връзки

Катастрофата, при която загинаха петима души, е станала в участък с множество пътни инциденти в района на Провадия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Катастрофата, при която загинаха петима души, е станала в участък с множество пътни инциденти в района на Провадия
Автор: Anonymous да 2010-09-05 @ 19:59 EEST

Гадна работа. :-( Малки коли, а лошо са се ударили...

Интересно е, обаче че двата автомобила са много събрани. Това ме навежда на мисълта, че нещата не са така както ги обясниха по телевизията в 19ч. - уж двамата се движили в левите ленти със несъобразена скорост и поради грешка в пилотирането са се сблъскали. Според мен това или е следствие на авария в един от автомобилите, или има друг участник провокирал инцидента. Като казвам участник, това може и да е заек.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди