изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:45 EEST
В Еквадор започна отглеждането на рози за ядене    
По света В екологично чистите планински райони на Еквадор е започнало отглеждането на рози, които ще бъдат използвани за храна. Производството е доста трудоемко, но собствениците на плантацията са уверени, че ще бъдат възнаградени, тъй като получават поръчки от цял свят.

Едно от основните преимущества на еквадорските рози е, че са екологично чисти. При отглеждането им не се използват никакви химикали, само естествени методи за борба с болести и вредители, като спрей от чесън и бульон от вода и лайка. Те отблъскват хищните насекоми и унищожават паразитите, като в същото време на са вредни за растенията.

Според посетителите, вкусът е необичаен, но много приятен. По вкус ядящите се рози наподобяват растението рукола, което има пикантен орехово-горчив вкус и силен аромат. Те са идеални за различни видове салати, а и просто като мезе. Годните за консумация рози се отглеждат в четири цвята: от бордо до зелено.
Салатите и десертите от рози ще бъдат предлагани в ресторантите на Ню Йорк и Барселона.  

Розовите плантации са разположени на девствена територия, която никога преди не се е използвала за селскостопански цели. За поливането на розите се използва вода от заснежените склонове на Андите.

Рози ще могат да бъдат закупувани и от самите плантации, тъй като се организират туристически посещения.

http://www.thrillldrillls.com

 


Сходни връзки

В Еквадор започна отглеждането на рози за ядене | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди