изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:09 EEST
Антимафиоти задържаха шестима мъже, източвали големи суми от банкови сметки    
Ред и сигурностСофия. Антимафиоти задържаха шестима мъже, източвали големи суми от банкови сметки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Единият от задържаните, криминално проявен и осъждан, е заловен в клон на банка при опит да изтегли 105 000 лева. Специализираната операция е проведена на територията на София и Пловдив под наблюдението на прокуратурата. В акцията са участвали служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и техни колеги от Пловдив и Пазарджик.


Задържаните са Д. Б. (40 г.) от Пазарджик, криминално проявен и осъждан (с две ефективни присъди за измами в особено големи размери, една условна присъда и регистриран за кражби), В. С. (31 г.) криминално проявен (за фалшификации), В .И. (41г.), В. М. (34 г.) и М. П. (30 г.), всички от София и Л. М. (50 г.) от Пловдив, криминално проявен (за подправяне на документи и вещно укривателство).
Шестимата са част от организирана престъпна група, занимавала се с източване на големи суми от банкови сметки чрез използване на фалшиви документи за самоличност и интернет банкиране. Всеки от тях имал ясно разграничени отговорности. Изяснена е схемата на престъпната дейност. Членовете на организираната престъпна група, като използвали неистински документи за самоличност, се представяли за титуляр на банковата сметка, променяли личните данни на клиента на банката, а в някои случаи активирали и различни услуги към сметката – интернет банкиране и др. След това извършвали преводи по предварително открити от тях сметки отново с фалшиви документи за самоличност и изтегляли големи парични суми от сметките, без знанието на титуляра.
40 годишният Д. Б. бил заловен в клон на банка при опит да изтегли 105 000 лева. Там той представил фалшив документ за самоличност.
В хода на разследването при проведените претърсвания и арести в София и Пловдив са иззети фалшиви документи за самоличност с данни на различни лица и снимка на един и същи човек; преносими и настолни компютри; различни финансови и банкови документи; договори; бележници; печати; мобилни телефони; СИМ-карти; големи парични суми; скъпи автомобили – джипове БМВ Х5 и Х6 и два Ауди S8.
В хода на работата по случая е установено, че участниците в престъпната група оперират с огромни парични потоци, притежават имоти в София, Пловдив и скъпи автомобили. В същото време са безработни и не плащат данъци и осигуровки. Действията по разследването продължават.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Антимафиоти задържаха шестима мъже, източвали големи суми от банкови сметки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди