изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:30 EEST
ОбС ЩЕ РЕШАВА ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБУЧЕНИЕ НА ПЕТГОДИШНИТЕ    
Образование649 деца на пет години са записани в детските градини. Шестгодишните са 547

Предложение за решение на Общинския съвет в Добрич, с което се подкрепя въвеждане на задължителна предучилищна подготовка на децата от петгодишна възраст в община Добрич от учебната 2010/2011 година, ще бъде внесено на предстоящото заседание на местния парламент на 14 септември.
То е във връзка с писмо на просветния министър Сергей Игнатов от 11 август. То касае поетапното въвеждане на задължителна предучилищна подготовка за децата, навършили петгодишна възраст. В тази връзка зам.-кметът Камелия Койчева информира, че е било извършено проучване на материалната база и условията за такова обучение в общинските училищата и целодневните  детски градини на територията на град Добрич.
Резултатите от проучването са показали, че има готовност за подготовка на 5-годишни деца във всички детски градини. Капацитетът им в момента позволява да бъдат приети всички желаещи деца, в това число и 5-годишни. Според разчети на базата на проекта на Списък-Образец №2 към 30 юни, за предстоящата учебна 2010/2011 година общият брой на децата в детските градини се очаква да бъде 2499. Сред тях са 649 деца на 5 години и 547 деца -  на 6 години.
Общинските училища, с малки изключения, също имат готовност за задължително предучилищно обучение на 5-годишни деца, информира К. Койчева. Въпросите, които поставят ръководствата им, са свързани с кадровото осигуряване, храненето на децата, учебните помагала и др.
Чрез заявка и декларация от кмета Детелина Николова до просветния министър е заявено желание за включване на община Добрич в поетапното въвеждане на задължителната предучилищна подготовка на 5-годишните деца още от от учебната 2010/2011 година.
 


Сходни връзки

ОбС ЩЕ РЕШАВА ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБУЧЕНИЕ НА ПЕТГОДИШНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди