изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:36 EEST
КРАСИМИР КОЕВ Е НОВИЯТ ЛИДЕР В ОБИКОЛКАТА НА БЪЛГАРИЯ    
Спорт
Добричлията Красимир Коев спечели 9-ия етап от юбилейната 60-а колоездачна Обиколка на България от Габрово до Троян, който беше с дължина 154 километра. С тази победа Коев, който е състезател на отбора на Добрич, излезе и начело в генералното класиране. Както и в 7-ия етап от обиколката, трима състезатели се откъснаха от основната група и разпределиха първите места в етапа. Коев финишира първи за 3.50:22 часа.


Втори се нареди друг българин - Евгени Балев от отбора на Хемус (Троян), който изостана на минута и 13 секунди. Трети със същото време е руснакът Пьотър Игнатенко (Катюша, Русия).

Изключително тежък етап с катерене на връх Шипка (1200 метра надморска височина). Започнаха разкъсвания на колоната. При спускането от Шипка се оформи петица - Сергей Рудашков (Катюша), Евгени Белякин (Казахстан), Георги Георгиев (Бриса спор), Викторино Нелсон (Палмейрас) и Томас Метклаф (Палмейрас). Те набраха сериозен аванс - повече от 2 минути. Впоследствие бяха догонени от Евгени Балев и Красимир Колев.

В подножието на Беклемето (1500 метра надморска височина) започнаха нови разкъсвания. На най-високата точка пръв премина Красимир Коев. Последва главоломно спускане към Троян. Към Коев и Балев се закачи Пьотър Игнатенко (Катюша). Коев взе преднина от минута и половина, а по-късно финишира първи с 1:13 минути пред Балев и Игнатенко.

След победата си днес Коев излезе начело в генералното класиране с 33.48:23 часа. Втори на 56 секунди е португалецът Рикардо Местре от отбора на Палмейрас, а трети на 1:07 минути е испанецът Франсиско Мансебо. "Имах готовност и огромно желание да атакувам в днешния изключително тежък етап. Щастлив съм, че успях да се преборя, както с тежкия маршрут, така и с достойните си съперници. Имам добър аванс, но все още не съм сигурен в крайната победа. Трябва и утре да се потрудя", каза Коев.

БТА

 


Сходни връзки

КРАСИМИР КОЕВ Е НОВИЯТ ЛИДЕР В ОБИКОЛКАТА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди