изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:24 EEST
Извадиха шаран рекордьор от язовир "Сопот"    
Лов и риболов21-килограмов шаран е изваден от яз. "Сопот", западно от Ловеч. Теглото на рибата е върхово за България днес. Досегашният първенец тежеше с 1 000 г по-малко от шампиона. Уловът е сензационен и поради факта, че рибата гигант е измъкната с влакно 0,25, което се ползва за много по-дребни екземпляри. Това заяви днес шефът на ИАРА-Ловеч д-р Йордан Найденов.

Според него, новият лидер шаран бил уловен от бизнесмена Димчо Кюрекчиев. 110 минути продължила борбата между 106-сантиметровата риба и майстора на такъма. По време на битката исполинът с хриле завлякъл балканджията и лодката му в дълбоките води на язовира.

Двубоят бил толкова драматичен, че строителният бос привикал на помощ Стефан Христов, дясната си ръка във фирмата си, като преди това му обещал по-голяма заплата, ако вкара рибата в кепа. После щастливия финал Кюркчиев доверил, че историческата победа му струва поне 200 кг захранка. Той обаче премълчал кога и с колко ще повиши трудовото възнаграждение на отговорния си служител.

Гергана ДИМИТРОВА, БЛИЦ

ГИГАНТСКА ЗЛАТНА РИБКА

Щатът Мичиган иска защита от гигантски шарани

ДОБРУДЖАНЕЦ УЛОВИ 8,5 КГ ШАРАН

 


Сходни връзки

Извадиха шаран рекордьор от язовир "Сопот" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди