изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:28 EEST
НОИ ПРЕДЛАГА ПРОМЯНА В ТОЧКОВАТА СИСТЕМА НА ПЕНСИОНИРАНЕ    
НовиниНационалният осигурителен институт предлага точковата система да се запази за хората в първа и втора категория труд, като се завиши броят на точките.

Това е някакъв хибриден вариант и изглежда като едно леко минаване през проблема. Това каза за агенция Фокус Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ „Подкрепа”.
По думите му човек може да си избере или осигурителен стаж, или увеличаване на възрастта, или и двете. Една година работа носи две точки, а една година живот носи една точка, тоест дори да си безработен – ти продължаваш да трупаш права с нарастването на възрастта.
Според Манолов промяната в точковата система се предлага от НОИ, защото това е един вид компромис между - или увеличението на възрастта, или увеличението на осигурителния стаж. Това е едно средно минаване, което съчетава и двете, тоест може да се случи или едното, или другото, или и двете заедно, само че на половин цена, защото една година работа, носи две точки – една от тази, че си живял, и една от това, че си работил.
На въпрос, кой е по-добрият вариант, Манолов обясни, че е необходимо по въпроса мнението си да изкажат неговите колеги.
Миньорите, шофьорите, енергетиците са тези, които трябва да кажат какво мислят.
„Това наистина е някакъв вариант, но дали той е по-добър или по-лош, трябва хората, които ги засяга да решат”, заяви вицепрезидентът на КТ „Подкрепа”.
На въпрос дали ще бъдат подкрепени протестните действия на КНСБ, Манолов заяви: „Ние може да участваме с някой друг само, ако заедно сме организирали всичко. Подкрепа на някой друг от „Подкрепа” – не чакайте. КТ „Подкрепа” може да участва в протестни действия само, ако участва като съорганизатор”.
Когато някой е тръгнал да прави нещо и очевидно ни познава нас, той е преценил, че ние не му трябваме, коментира той.
„Този някой великолепно ни познава. Тогава, когато някой е обявил датата на това, което ще прави, когато се пуска подписка, с която някой се обявява за единствения на унизените и оскърбените, очевидно няма потребност от нас. Това разбирам аз, защото този някой чудесно ни познава. Не може да се обяви къде какво ще се случва и как ще се случа и някой след това да се обади и да каже хайде елате с нас – да свършите работата, няма как да стане”, заяви вицепрезидентът на КТ „Подкрепа”.
 


Сходни връзки

НОИ ПРЕДЛАГА ПРОМЯНА В ТОЧКОВАТА СИСТЕМА НА ПЕНСИОНИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди