изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:32 EEST
Четирима поръчали пет убийства на „Килърите”    
Ред и сигурностВътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че поръчителите по схемата "Килърите" са четирима, като един и същ човек е поръчал убийствата на Румен Рачев и адвоката Петър Лупов. По думите на министъра поръчителят за убийството на Юри Галев е друг, а изпълнителят на поръчката е взел 50 000 евро, съобщи "Фокус". Други лица са поръчали убийствата на двамата бизнесмени в София - на дясната ръка на Христо Ковачки - Борислав Георгиев, и на собственика на "Софийска баница" Александър Занев. Мотивите за престъпленията са различни.

„С последните арести, които бяха проведени, последните два дни, вървим много по-бързо от досегашното темпо по разследването на групата на „Килърите” и за извършването на тези две убийства”, каза Цветанов. Той обаче допълни, че не може да се каже срок, от който групата на „Килърите” е действала.
„За мен е важно, че това е група, част от която са били в авангарда на Бай Миле. Поне всички знаете, че той е човек от прехода. Впоследствие след неговото убийство Васил Костов - Кеца може би участва активно в това, което е било организирано от тази престъпна група”, каза Цветанов.

Запитан дали и други ключови убийства е възможно да се окаже, че са извършени от „Килърите”, министърът каза: „Не изключвам да има подобно нещо”. Цветанов припомни, че досега има пет извършени от тази група убийства и допълни, че е доста обнадежден за разкриването им.

Вчера Цветанов загатна, че в списъка може да е и убийството на Емил Кюлев.

Междувременно Шуменската окръжна прокуратура повдигна три обвинения срещу Петър Атмаджов, задържан с групата "Килърите", съобщи БНР. Обвиненията са за помагачество и съучастие с Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туци, Владимир Филев и Петър Стоянов - Сумиста при убийството на Петър Лупов във Велико Търново и на Румен Рачев в Шумен. Атмаджов е обвинен и за притежаване на огнестрелно оръжие без разрешително. dir.bg

 


Сходни връзки

Четирима поръчали пет убийства на „Килърите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди