изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:53 EEST
ОДОБРИХА ПЕТ ИДЕЙНИ ПРОЕКТА ЗА ЗАЕТОСТ    
НовиниПет идейни предложения за регионални програми за заетост бяха одобрени от комисия, председателствана от заместник областния управител Тодор Георгиев.

Те ще бъдат предложени за включване в Националния план за действие. Едното предложение е за регионална програма за заетост „Поддържане на разсадник за цветя, зелени площи и цветни алеи в гр. Генерал Тошево”. Той ще осигури заетост за 9 месеца на 25 продължително безработни лица и безработни лица на социално подпомагане, които ще поддържат площта на разсадника, производство на разсад за цветя, разсаждане и създаване на цветни алеи, окопаване, плевене и поливане на цветните алеи. Необходимият ресурс е 79 572 лв. Вторият проект е „Обновяване и поддържане на цветни алеи в град Тервел”. Ще се реализира 9 месеца. По него ще се проведе обучение по специалност „Парково строителство и озеленяване” на 20 безработни лица над 55 годишна възраст и самотни родители или майки с деца. След завършване на обучението те ще бъдат наети в дейности по оформяне и поддържане на тревни площи и цветни алеи в Тервел. Необходимите средства са 58 118 лв. Третият проект е "Възстановяване и поддържане на зелените системи в Община Балчик". Той е за цялата 2011 г. Предвижда се обучение за част от професията „работник в озеленяването” на 35 продължително безработни лица и лица над 55 годишна възраст. След това те ще бъдат наети за възстановяване и поддържане на зелената система на град Балчик и села от общината. Необходимите средства са 131 204 лв. Другият проект е "Поддържане на зелените площи и почистване на Община Каварна". Той е за 9 месеца за 28 безработни над 55 години и продължително безработни. Те ще облагородяват и поддържат зелени площи, ще засаждат цветни алеи, окопават, плевят и поливат зелени площи в училища, детски градини, улици, площади и паркове в Каварна и села от общината. Нужни са 88 120 лв. Петият проект е „Поддържане на общинска четвъртокласна пътна и улична мрежа, почистване на подходи и улици към туристически маршрути и обекти, ГКПП Дуранкулак и озеленяване в Община Шабла”. Той предвижда 10 месечна заетост на 25 безработни лица от неравностойните групи на пазара на труда – продължително безработни и лица до 29 годишна възраст. Те ще са ангажирани с производство на разсад, почистване на подходи и улици към туристически маршрути и обекти, поддръжка на четвъртокласна пътна и улична мрежа в Шабла и села от общината. Необходимите средства за финансиране са в размер на 86 923 лв.
 


Сходни връзки

ОДОБРИХА ПЕТ ИДЕЙНИ ПРОЕКТА ЗА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди