изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:22 EEST
В КРУШАРИ ИМАТ ПРОЕКТИ ЗА ЗАЩИТЕНИ ЖИЛИЩА ЗА ДЕЦА ОТ ДОМА    
НовиниЕкипи от специалисти – лекари, социални работници, представители на неправителствения сектор извършват оценка на децата от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Николай Чудотворец” в Крушари.

 В екипите са включени представители на дирекция „Закрила на детето”, РИОКОЗ, фондация ЛУМУС и др. Децата са разделени на групи. Ежедневно се прави оценка на възможностите за развитие и приспособяване към нова среда. Целта е децата да се групират и насочат към подходяща социална услуга, съобщи Димитрина Желева, директор на дирекция ”Регионално развитие и хуманитарни дейности”.
Оценката се прави във връзка с бъдещето на подобни домове, а именно закриването им и предлагане на услуга, близка до семейната среда. За децата от дома в Крушари, които нямат възможност да се прехвърлят в услуга, близка до семейната среда, община Крушари подготвя проекти за изграждане на две защитени жилища за по 6 деца, центрове за настаняване от семеен тип за не повече от 8-10 деца, както и Център за рехабилитация и социална интеграция, като допълнение на Дневния център. Тези предложения ще бъдат представени на областния екип, който ще прецени за кои услуги има мотивация, за да бъдат включени в областната стратегия за социални услуги.
Възможностите за финансиране ще бъдат от общинския бюджет, по оперативна програма „Регионално развитие” и по Програмата за развитие на селските райони.
 


Сходни връзки

В КРУШАРИ ИМАТ ПРОЕКТИ ЗА ЗАЩИТЕНИ ЖИЛИЩА ЗА ДЕЦА ОТ ДОМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди