изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:34 EEST
ПРЕДСТАВИХА ХРАМА НА КИБЕЛА НА ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ    
НовиниФотоизложба “Храм на Кибела в Балчик” представи балчишкият музей на Третото туристическо изложение “Културният туризъм – бъдещето на България”, съобщи общинският вестник „Балчик”

Освен това директорътна музея Радостина Енчева е направила и презентация за възможността за мобилност на находките чрез международни изложби. Черноморският туристически форум на културата се е провел във Варна.
На срещата посланикът на Италия у нас Н.П. Стефано Бенацо е представил Стратегическия план за развитие на културния туризъм в България, подготвен съвместно от италиански и български експерти. По думите му Италия е готова да помага с експертни консултации, тъй като има 5 века опит в тази сфера. България може да подобри имиджа си в чужбина, но за това не бива да се разчита само на организираните от държавата рекламни кампании. Доволният турист е най-добрият посланик на България в чужбина, припомни Стефано Бенацо и подчерта, че културният туризъм изисква пътища, летища, свързано разписание на всички видове транспорт,добре подготвени кадри, както и създаване на възможност всеки член на Cемейството да намери интересно занимание при посещение в страната.
Като част от стратегическия план предстои да бъде разработен сайт за културен туризъм. Според специалистите България е една от трите страни в Европа наред с Италия и Гърция с най-много културно-исторически паметници - над 43 000 регистрирани. Древната крепост в квартал “Хоризонт”, храма на Кибела, манастирът Текето в Оброчище, Взаимното училище могат да бъдат обекти на културния туризъм в района на община Балчик, смята директорът на музея Радостина Енчева. За първите три обекта обаче са нужни средства за превръщането им туристическа атракция, съобщава още изданието.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ХРАМА НА КИБЕЛА НА ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди