изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:34 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ СЪТРУДНИЧИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВЯТЪРЕН ПАРК    
ОбществоОбщинските съветници на община Добричка подкрепиха предложение за сътрудничество при изграждане на вятърен парк в землището на село Победа. Това стана на редовно заседание на ОбС вчера.


Предложението за сътрудничество е на "Уинд Пауър България 7" ООД. Според решението на съветниците, общината ще съдейства при издирване на собствениците на земята, където ще бъде изграден паркът, както и за осъществяване при необходимост на контакт със съседните общини. Приети бяха предложенията за плащания при реализация на проекта. Според тях общината ще получава за всяка изградена турбина по 10 000 лева еднократно и по 3 000 лева всяка година. Когато турбината е на общинска територия годишната сума ще е 7 000 лева.
На сесията съветниците приеха информация относно работата на община Добричка по европроекти и програми за периода ноември 2009–септември 2010 година. От нея става ясно, че в момента се реализират два проекта по оперативна програма "Регионално развитие". Това са "Възстановяване и модернизиране на детските заведения в прилежащите територии на град Добрич" за 3 521 594 лева и "Обновление на читалищата в община Добричка" за 1 926 530 лева. Договорите за двата проекта тях са подписани през февруари, срокът им за изпълнение е 24 месеца. Докладната записка съдържа информация и за депозиран проект в Министерството на регионалното развитие и благоустройството "Благоустрояване на населените места на територията на община Добричка", за "Трансграничен Румъно-Български пазар на селскостопанските произведения", за който се очаква подписването на договора и др.
Съветниците приеха промяна в инвестиционната програма и по бюджета на община Добричка настоящата година във връзка с кандидатстване с проект по оперативна програма "Регионално развитие.  Гласувани бяха докладни записки относно учредяване на право на прокарване на подземни електропроводи в две села, утвърждаване на пазарна оценка на недвижим имот–частна общинска собственост, за продажба на общинска земя на собственика на построена върху нея сграда в с. Приморци и др. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ СЪТРУДНИЧИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВЯТЪРЕН ПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди