изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:58 EEST
АЛ. КАРАКАЧАНОВ: ЗАМЕНКИТЕ ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗА НИЩОЖНИ    
НовиниПроект на Закон за връщане на заграбените чрез замени гори и земи е внесен в Народното събрание, заедно с подписка от над 2000 души. Той е изготвен от Инициативна група за национален референдум, обяви вчера в Добрич председателят на Зелената партия Александър Каракачанов. Проектът е внесен на 1 юли и би трябвало в тримесечен срок да се вземе решение по него.

Според Ал. Каракачанов, при заменките става дума за общо 70 хиляди декара, главно по морето и около големите курорти. "Не кон за кокошка, а бълха за слон" - посочи лидерът на Зелената партия и добави, че пазарната цена на тези земи в момента възлиза на около 3 милиарда евро. Той посочи още, че се подготвя изслушване по въпроса в Европейския парламент.
Основен акцент във внесения в Народното събрание законопроект е заменките, правени в периода от 2001 до 2009 г., да бъдат обявени за нищожни, обясни Ал. Каракачанов. Според него, така ще се постигнат три неща - държавата ще си върне имоти на стойност около 3 милиарда евро, ще покаже, че не може да се прави бизнес чрез грабежи, а така също ще се спасим от бъдещи санкции от Европа, които ще станат неизбежни. В законопроекта е посочено реално разтурване на извършените сделки за замени с гори и земи, и връщане на държавата на подарената на частни лица собственост. Във втората част е посочена възможността на граждански организации да бъдат страна по дела срещу сделки с държавно и общинско имущество.
Във връзка с предстоящите догодина местни избори Александър Каракачанов коментира, че Зелената партия винаги се регистрира самостоятелно в Централната избирателна комисия, а по места взима решение как да участва.
 


Сходни връзки

АЛ. КАРАКАЧАНОВ: ЗАМЕНКИТЕ ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗА НИЩОЖНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди