изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:52 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 3.10.2010    
Ред и сигурностПЛЕВЕН. Плевенските полицаи разкриха убийство, извършено  на 24 септември т.г. Тогава син преби баща си при пиянска свада в Плевенското село Ралево. 58-годишният мъж бе намерен от съседи в дома си в безпомощно състояние и бе настанен за лечение в отделението по Гръдната хирургия при Плевенската болница с фрактури на ребро и нос, без опасност за живота.

 Впоследствие възникнали усложнения и на 1 октомври в 23 часа пациентът е починал. За установяване причините за смъртта му е извършена аутопсия в Катедра „Съдебна медицина” и е изяснено, че жертвата има седем счупени ребра и травматична пневмония. Незабавно е започнало разследване и криминалисти от Второ управление „Полиция” и ОД на МВР – Плевен са разкрили, че вечерта на 22 септември след употреба на алкохол е възникнал скандал между 58-годишният и 38-годишният му син. Инцидентът е станал в къщата, в която живеели двамата. Афектиран от разправията, синът е нанесъл побой на възрастния мъж. Извършителят е задържан за 24 часа. Полицейска проверка установила, че той е криминално проявен и осъждан за престъпление по чл.346, ал.1 от НК.
       
ПЛОВДИВ. Двама мъже и една жена са уличени в разпространение на наркотични вещества. При специализирана полицейска операция пет минути преди полунощ на пътя Асеновград – Пловдив служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и сектор „Пътна полиция” са спрели за проверка лек автомобил „Тойота Корола” с водач М.М. от София. В колата са били и Х.А., която е от Хасково, и пловдивчанинът Х.С. При направения обиск у тримата са били намерени общо 49,249 грама кокаин и две таблетки от амфитаминов тип с общо тегло 0,576 грама. М.М., Х.С. и Х.А. са задържани за 72 часа в следствения арест. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.

КЮСТЕНДИЛ. Четирима жители на Дупница с два тона откраднато отпадъчно желязо са задържани от полицията. Кражбата е заявена в полицията в Дупница вчера сутринта. Желязото е било откраднато от вагони, които са престоявали на жп гарата в града. За по-малко от час служителите на реда са установили извършителите на деянието – товарът бил превозван с каруца и микробус “Фолксваген”. К.Л.,19 г., Б.А., 17 г., Й.А, 18 г., и С.И., 20 г. ще останат в полицейския арест 24 ч. Микробусът е със софийска регистрация и е бил управляван от неправоспособния 17-годишен младеж. По случая е започнато досъдебно производство в РУП – Дупница.

 КЮСТЕНДИЛ.  Тази нощ в района на пазара в Кюстендил шумен скандал между двама младежи е заявен в полицията. Служителите на реда пристигнали в момент на яростен побой помежду им. 25-годишният Б. Л., който е предизвикал инцидента, е задържан за 24 ч в ареста на РУП – Кюстендилв, при направения му личен обиск у него са открити 4.115 г суха листнан маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Срещу него е образувано дознание

ПЛОВДИВ. Бързо полицейско производство е образувано срещу двама пловдивчани, заподозрени в хулиганска проява. Вчера в Първо РУП – Пловдив е бил получен сигнал, че двама мъже нарушават обществения ред като извършват непристойни действия на бул. „Македония” в Пловдив. Пристигналите на място полицейски служители са заловили В.К. /38 г./ и И.Л. /34 г./, които за задържани за 24 часа в ареста на районното управление.

КЪРДЖАЛИ. За хулигански действия Д.Ф./18/ е задържан вчера в РУ-Кърджали. Около 15 часа в село Дъждовница младежът нанесъл побой на 33-годишен, който е настанен в кърджалийската болница с контузни рани по главата. Свада от личен характер станала причина за ръкопашната схватка. Проверката по случая е по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ.

КЪРДЖАЛИ.  24-годишен шофьор без книжка е катастрофирал в района на село Пчеларово и заедно с 23-годишния се спътник е бил настанен в кърджалийската болница. Пътният инцидент е станал снощи около 22,30 часа. Автомобил “Пежо”, управляван от Х.Р. , се е блъснал в предпазна мантинела и се е преобърнал извън платното. Движение с несъобразена скорост и загуба на контрол над управлението са причини за произшествието.  На водача е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръв за химически анализ. При извършена справка е установено, че той не притежава шофьорска книжка. Екип на пожарното звено в Черноочене е обезопасил мястото на произшествието и е почистил пътното платно, а спасители от Гражданска защита са оказали съдействие за преместване на катастрофиралата кола. Само с материални щети е пътно произшествие в петък на стоковото тържище в Кърджали. Автомобил “Щаер”, управляван от И.С./32/, е блъснал паркиран лек автомобил при маневра на заден ход. Тестът за алкохол на водача е отрицателен. Съставен му е акт.
 
ПЛОВДИВ. Трима пияни шофьори са били заловени през изминалото денонощие в областта. Вчера десет минути преди 22 часа на ул. „Цар Борис І” в Перущица е бил спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра”, управляван от неправоспособния А.А. /26 г./. Тестът с дрегер отчел наличието на 2,01 промила алкохол в кръвта на мъжа. Той е задържан за 24 часа в ареста на РУП – Стамболийски

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 3.10.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди