изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:00 EEST
150-килограмово диво прасе отстреля търънската ловна дружинка    
Лов и риболовс.Търън. 150-килограмово диво прасе отстреля търънската ловна дружинка, съобщи за радио „Фокус” - Смолян, кметът на село Търън Явор Говедаров, който е и председател на ловната дружинка. Кметът обясни, че глиганът е още в гората, а в момента ловът продължава, като се натъкнали на дива свиня с малки около нея и ловджиите са ги обиколили. По думите на Говедаров до края на деня може да имат още слука.

За изследването на месото каза, че има някаква вероятност да се разреши да се изследва в Смолян, за което ще разберат още утре /б.р. днес/, но бе категоричен, че няма да носят месо за изследване в Пловдив. „Категорични сме, че ако не направят изследването в Смолян, ще купим един микроскоп и ще си правим изследванията ние”, заяви Говедаров. За вчерашния ден /събота/, който бе първи от ловния сезон, той каза, че не са имали слука, но са попаднали на голяма мечка с две малки мечета. Срещнали я на билото над село Требище, където е границата между тяхното Горско стопанство и Славейновското горско стопанство. Мечката минала с мечетата покрай две пусии и се отправили в посока към село Катраница. Кметът обясни, че още не са залагали примките за мечки до капаните и сега само ги подхранват, а на две от местата, където ще поставят примките мечки са яли от храната. „Бъркано е в тръбата, където сме оставили храната, наоколо има и мечи изпражнения, което говори, че има движение на мечки”, обясни кметът.
 


Сходни връзки

150-килограмово диво прасе отстреля търънската ловна дружинка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди