изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:56 EEST
Депутати напират за кметове    
Политика

Цветанов отрязал варненския избраник Павел Димитров заради млад кандидат. Шеф на ГЕРБ излиза срещу Паскалев, областният на Пловдив в битка със Славчо



Депутати и губернатори от ГЕРБ се натискат да стават кметове догодина, довериха за "Стандарт" от партията. Областният управител на Пловдив Иван Тотев може да наследи кмета Славчо Атанасов. Губернаторът от ГЕРБ отдавна имал амбиции да оглави общината в Града под тепетата, разказаха депутати. Тотев обаче засега не е съгласувал мнението си с ръководството на партията.
Депутат на ГЕРБ ще бъде номиниран за кметско кресло на вота догодина. Координаторът на ГЕРБ-Стара Загора Живко Тодоров ще бъде номинацията на мнозинството за местните избори през 2011 г. По думите на управляващите бившият шеф на външната комисия сам отказал поста в парламента, за да се посвети на работа със структурите. Депутати коментираха, че Тодоров има успех сред местните и като част от изпълкома се ползва с доверието на премиера Бойко Борисов. От ГЕРБ не се притесняват за квотата си в парламента, тъй като Тодоров не е мажоритарен кандидат и ако спечели местните избори, следващият в листата ще заеме мястото му. В Смолян структурата на ГЕРБ иска да издигне депутата Николай Мелемов. Самият той обаче нямал желание да става кмет. "Има много подходящи хора, аз се уморих от избори", коментира той за "Стандарт". Варненският депутат и местен лидер Павел Димитров заявил пред вицепремиера Цветан Цветанов, че има желание да кметува в морската столица. "Намерили сме млад човек за там", отсякъл Цветанов. В кулоарите на парламента се завъртя името на юриста Емил Радев, който се ползва с подкрепата на местните ГЕРБери. Втори мандат като кмет може да изкара бургаският градоначалник Димитър Николов, поясниха от партията. Кметът се харесвал на гражданите и правел сериозни реформи, доволни са от изпълкома на партията. Николов също е член на ръководството на ГЕРБ. Най-ясна е кандидатурата за вота в Благоевград. Областният лидер Константин Хаджигаев ще е фаворитът на ГЕРБ за поста. Хаджигаев е и член на изпълкома на партията и твърдял, че се готви сериозно за победа в Благоевград. Все още не е ясно кой ще е кандидатът на партията за Кърджали. Премиерът Бойко Борисов и вицето Цветан Цветанов едвам туширали напрежението между Вежди Рашидов и Цвета Караянчева. Депутатката била много засегната от това, че е работила здраво за структурата, а Рашидов обрал лаврите на вота.
ГЕРБ все още не са утвърдили областните си координатори и новите състави в структурите си, въпреки че повечето бяха обявени през май месец.
Надя Панкова

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Депутати напират за кметове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди