изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:48 EEST
ДТК ОТКРИ НОВАТА АКАДЕМИЧНА УЧЕБНА ГОДИНА    
ОбразованиеОфициална церемония за откриване на новата академична година се състоя в Добруджанския технологичен колеж в Добрич в петък. Сред гостите бяха зам.-областният управител Тодор Георгиев, кметът на Добрич Детелина Николова, зам.-ректорът на Техническия университет във Варна проф. Димитър Георгиев.

В словото си директорът на колежа инж. Радко Михайлов подчерта, че учебното заведение е имало трудна кандидатстудентска кампания, както от демографска, така и от финансова гледна точка, но план-приемът е изпълнен. Поздравителен адрес от името на областния управител Желязко Желязков връчи г-н Тодор Георгиев. "Приемете моите най-сърдечни пожелания за много успехи, радващи резултати и високи постижения не само в учебния процес, но и във всекидневното усвояване на нашите нови уроци по европейски ценности" - се казва в приветствието. Директорът на ДТК инж. Радко Михайлов връчи "Визия за развитието на колежа" на кмета Детелина Николова и на зам.-ректора на ТУ проф. Димитър Георгиев. Приветствие от името на първокурсниците отправи Петя Янкова от специалността "Земеделска техника и технологии". Новоприетите студенти на ДТК получиха своите студентски книжки. Музикален поздрав към всички присъстващи отправиха талантливи възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски".
Добруджанският технологичен колеж се развива вече 22 години и до този момент в него са се дипломирали повече от 600 души, се посочва във визията за развитие на учебното заведение. Като акценти са заложени развиване, отстояване и утвърждаване на установената позиция на колежа в сферата на висшето техническо образование в Добрич, в региона на Добруджа и Североизточна България.
 


Сходни връзки

ДТК ОТКРИ НОВАТА АКАДЕМИЧНА УЧЕБНА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди