изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:45 EEST
Любовна драма подтикна 19-годишната Камелия да полети от седмия етаж    
Новини
Влюбената родопчанка не дочака звездния 15 октомври, когато трябваше да отлети за Англия Мистериозната смърт на 19-годишната Камелия Недялкова Георгиева хвърли в потрес жителите от града край Арда, все още неизлезли от шока, след като официалната статистика оповести, че Кърджали е “национален първенец” в страната по брой на самоубийствата.


“Предпочитаните методи вече не са самообесване, самоотравяне с ударна доза успокояващи медикаменти от рода на “Лексотан”, “Ксанакс” и прочее илачи, давани със “зелена” рецепта. Или пък скок от близо стометровата стена на яз. “Кърджали”, както и хвърляне под влака, а …полет от високо. Гаранция за бърза и сигурна смърт! А причините човек сам да посегне на живота си са до болка познати – безизходица, безпътица, липса на всякакви перспективи за бъдещето”, твърди пред “ШОУ” криминалист, занимаващ се с подобни случаи.

Месец-два преди Камелия да полети от последния етаж на блок №99 в кв. “Възрожденци”, известен местен педагог и любител на планината издъхва за секунди, падайки от 16-18 метра височина в същия комплекс, разположен от десния бряг на река Арда. Тялото му се размазва пред групичка играещи си деца. Дали подрастващите ще се съвземат, докато са живи, е друга тема.

Останал зад борда писател, бачкал навремето в елитните социздания на ЦК на ДКМС “Космос” и “Орбита”, прави опит да скъси земния си път със стотина дози инсулин. Спасяват го, а той ругае спасителите си. За да се “отърве” и от тях, и от втръсналия му до гуша живот, скача от седмия етаж на местната болница. След този полет раздялата с блестящия енциклопедист и автор на дузина книги Н. К. пред църквицата “Св. Архангел Михаил” в местния гробищен парк съвсем не беше за хора със слаби нерви – вдлъбнат до мозъка череп, една четвърт от лицето му се “губеше” от зловещия удар с плочника. Добре, че роднините му се сетиха и навреме покриха с погр***ния саван останките от лика му. “Грееше” единствено усмивката му – “аз извървях земния си път, оттук-насетне му мислете вие”, подиграваше се сякаш на опечалените мъртвецът.

Това са само част от последните черни хроники-реминесценции. Какво подтиква обаче една лъчезарна девойка в разцвета на младостта си да сполети съдбата на фаталната Доротея от Павел-Вежиновата повест “Бариерата”?! Причината може да бъде само една – несподелена любов, колкото и парадоксално да звучи на фона на днешната бездуховна опороченост и мръсотия.

Камелия и гаджето й Т. се готвят да заминават на работа в Англия. Документите им са “на шест”. Дори са си резервирали билети за 15 октомври /петък/. Влюбените гълъбчета поработили миналото лято по Черноморието, но не останали доволни от заплащането. Затова Кеми планирала да изкара година-две на Острова, да спастри някой лев зад граница и така да събере необходимата й сума за обучение в някой ВУЗ. Виждала късмета си единствено в страната отвъд Ламанша.

“Тя беше толкова екзалтирана от предстоящото пътуване, че в последните й дни не можахме да разберем дали се кефи от това, което я очаква, или че безумно ще страда от раздялата с близки и приятели”, коментират опечалените й дружки от тайфата, които все още не могат да повярват, че вече не е между живите.

Камелия е сервитьорка в реномирано заведение в кв. “Възрожденци”. Къде, как и защо се скарва с възлюбления си буквално дни, преди да предприемат планираното си пътешествие, навярно ще си остане само между тях двамата. Той ще може да увърта и да се изкарва ангел небесен, от една страна. А може би ще страда докато е жив, че с действията или по-скоро с бездействията си е подтикнал любимата към зловещия акт.

На 27 септември /понеделник/ симпатичното русо момиче изкарва тежка дневна смяна, твърдят очевидци. Прибира се у дома си в бл.№ 15, който се намира на ул. “Трапезица”, на най-високото място в кв. “Веселчане”. Взема си душ, поосвестява се и със силно кафе и около 18 ч. тръгва да дири другарчето си. Навярно, за да си изяснят отношенията след скандала кой крив, кой прав. И друг път са имали спречквания, нещо нормално, но любовта между тях винаги е надделявала. А сега им предстои и решаваща стъпка в съвместния им живот – да останат задълго заедно в една непозната страна, където “съвместно”, без помощта и опекунството на родители, ще си вадят хляба. Така че трябва да загърбят търканията помежду си и да се стегнат за нещо сериозно.

Ромео обаче или е изключил мобилния си телефон, или - виждайки кой му се обажда, не отговаря. Камелия тръгва по пътеките му – елитните заведения в града, които не са малко, но навсякъде удря на камък – от любимия й няма ни вест, ни кост. В издирването му навярно се утешава не само с традиционната доза “кафе с количка”. Някои са на мнение, че за утеха е поела голямо количество алкохол. Пусна се дори версията, че е била под въздействието на опиати, но това може да потвърдят единствено съдебните лекари.
След като безуспешно е изръшкала почти всички заведения, Камелия решава да причака любимия си в жилището му, в така наречените “100-тни блокове” в кв. “Възрожденци”, които се намират непосредствено под стената на язовир “Кърджали”.

Около 2 часа след полунощ хваща такси и скоро е пред бл.№99. Звъни, но никой не й отваря, неистово тропа с малките си юмручета по вратата на апартамента на осмия етаж. Анатемосва гаджето си, след което започва да го възвеличава, трие наколенки пред портатата му, но от там не се чува нищо. Единствено отеква нейният вопъл и стон. За зла участ, поради късния час, комшиите отдавна са заспали. Пък дори и някой да е дочул нещо, едва ли би си направил труда в тия смутни времена да се раздели с топлата постеля…

До Голготата й я делят само трийсетина стълби. Слиза на площадката между осмия и седмия етаж, разперва ръце като птица и …полита в небитието. Дали през тези няколко секунди е имала възможност да прецени правилно ли постъпва или не, струва ли си саможертвата й или всичко е било плод на някаква мимолетна еуфория…

Смъртта на Камелия е повече от ужасна – тялото й пада върху козирката над входа на блока, оттласква се от там и се размазва на площадката. Анонимен обитател на кооперацията подава сигнал на спешния телефон 112, след като дочува “подозрителен тропот и шум от нещо тежко, удрящо се по стените на блока”, така е съобщил на дежурния оператор. Пристигналият екип криминалисти не установява следи от насилствена смърт. Засега тяхното мнение е категорично – самоубийство!

Бащата на Камелия, Недялко, е българин, а майка й, Лариса, е рускиня. Има по-голям доведен брат, който се казва Алексей. Квартал “Веселчане” е в траур, от всеки електрически стълб грее лъчезарната усмивка на 19-годишното девойче, видя с очите си репортер на “ШОУ”. Питаме продавачка в бакалия на ул. “Трапезица” какво се говори из махалата за нелепата смърт. “Слухове и версии най-различни, но горчивата истина, за съжаление, е една –  красиво дете в разцвета на младостта си вече не е между живите. Всичко останало е без значение”, през сълзи отговаря жената, гаси цигарата си и влиза в магазина.

Георги АНДОНОВ, БЛИЦ


 


Сходни връзки

Любовна драма подтикна 19-годишната Камелия да полети от седмия етаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди